Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά για τις ημέρες του καύσωνα -Εύκολη και λαχταριστή
Η σαλάτα ζυμαρικών είναι το πιάτο εκείνο που μπορεί να φτιάξει κανείς σε ελάχιστο χρόνο και αποτελεί ιδανικό πιάτο για τις ημέρες του καύσωνα.
Για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού τα γρήγορα και δροσερά πιάτα είναι πάντα καλύτερα, έτσι, μια εύκολη σαλάτα ζυμαρικών πάντα πρωταγωνιστεί στα οικογενειακά τραπέζια -και όχι μόνο.
Με μια έρευνα ανακαλύψαμε μια σαλάτα ζυμαρικών του Γιώργου Τσούλη με ζυμαρικά φιογκάκια και λαχανικά με ελληνικό άρωμα.
Η σαλάτα ζυμαρικών μπορεί να καταναλωθεί ζεστή, για όσους το επιθυμούν, μπορεί όμως να καταναλωθεί και παγωμένη.
Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά για τις ημέρες του καύσωνα
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
- 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
- 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ κρεμμύδι κόκκινο ξερό, κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
- 10 ελιές Καλαμών
Για το dressing
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- ½ κ.γ. ρίγανη, ξερή
- ½ κ.γ. σκόρδο, σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φιογκάκια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά, ώστε να γίνουν al dente. ΄Επειτα, τα σουρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το dressing: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη και το σκόρδο σε σκόνη. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το dressing στην άκρη. Σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τις ελιές, το dressing και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ζυμαρικών, πασπαλίζοντας με φέτα και άνηθο.