Ciambella: Το κλασικό ιταλικό κέικ πορτοκαλιού -Σαν αφρός, γίνεται πανεύκολα
Αν υπάρχει ένα γλυκό που μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε μέρα αυτό είναι αναμφισβήτητα το κέικ.
Μπορεί να θεωρηθεί ο «βασιλιάς» των γλυκών, μιας και είναι ένα εύκολο σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Είναι αφράτο, λαχταριστό και μυρωδάτο γλυκό ψωμάκι που μπορούμε να το φάμε στο σπίτι, στο γραφείο ακόμη και στον δρόμο, με τον καφέ ή το τσάι μας.
Το σπιτικό κέικ είναι πάντα καλύτερο ενώ έχουμε πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, όταν το έψηνε η μαμά μας και μοσχοβολούσε όλο το σπίτι.
Ψάχνοντας για μια διαφορετική συνταγή, βρήκαμε μια απίθανη για την «Ciambella», το κλασικό ιταλικό κέικ πορτοκαλιού.
Έχει στρογγυλό σχήμα με τρύπα στη μέση, είναι μαλακό σαν αφρός, πεντανόστιμο και μυρωδάτο με απαλή γεύση.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ¼ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πορτοκάλι και χτυπάμε ξανά όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ρίχνουμε στο υγρό μείγμα σε τρεις δόσεις.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά και δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγει καθαρή.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από το biggerbolderbaking.com