Cruffins σε δίσκο στο Choco Jungle

Η νέα γλυκιά εμμονή που ακούει στο όνομα cruffin, ήρθε στην Αθήνα -Το «Choco Jungle» δημιουργεί το υβριδικό κρουασάν + μάφιν

Tο Instagram έχει γεμίσει με φωτογραφίες της νέας γλυκιάς τρέλας που έχει καταλάβει Ευρώπη και Αμερική. Ο λόγος για τα cruffins, που από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν έκαναν της γης τους γλυκατζήδες να χάσουν την ψυχραιμία τους. Eνα υβριδικό σνακ, σαν το δικό μας μπουγατσάν σαν να λέμε, που συναγωνίζεται το cronut.

Προέρχεται ουσιαστικά από την σύνθεση δυο πασίγνωστων γλυκών: του γαλλικού κρουασάν και του μάφιν. Από το πρώτο παίρνουμε τη βουτερένια ζύμη του, η οποία ψήνεται σε καλούπια για μάφιν, αφήνοντας χώρο στο εσωτερικό τους για διάφορα είδη γέμισης, από κρέμα και σοκολάτα, μέχρι μαρμελάδες, σταφίδες, καραμελωμένα ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστείτε. Τα αφράτα cruffin, συνήθως, πασπαλίζονται με λίγη ζάχαρη και κανέλα,δημιουργώντας γευστικές εκρήξεις. Γι’ αυτό, άλλωστε, από τότε που βγήκαν στη αγορά, ουρές σχηματιζόταν στους φούρνους που τα έκαναν μόδα από τις επτά το πρωί.

Αγγλία και Αμερική μάχονται για την καταγωγή τους: οι μεν Βρετανοί θεωρούν ότι όλα ξεκίνησαν από το αρτοποιείο « Foxcroft & Ginger», ενώ, το Σαν Φρανσίσκο διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι όλα άρχισαν από έναν μικρό συνοικιακό φούρνο, τον «Mr. Holmes Bakehouse», που στη συνέχεια έγινε διάσημος σε όλες τις πολιτείες.

Μάλιστα, λέγεται, ότι η αναμονή για να αποκτήσει κανείς το περιζήτητο γλύκισμα μπορεί να φτάσει και τα ενενήντα λεπτά και παρ’ όλα αυτά αμέτρητοι άνθρωποι κάθε πρωί μπαίνουν στη διαδικασία για να αποκτήσουν τον γλυκό τους θησαυρό. Το πιο κολασμένο trend του πλανήτη, επιτέλους έφτασε και στην Αθήνα.

Cruffins και στην Αθήνα/ @sotirisbougas

Την ιδέα την είχαν τα ζαχαροπλαστεία Fresh, που δημιούργησαν ένα μικρό ροζ ναό cruffin στο Κολωνάκι, το «Choco Jungle».

Ο Γιώργος Τσούλης στο Choco Jungle/ Φωτογραφία: @sotirisbougas

Εκεί ο δαιμόνιος σεφ, Γιώργος Τσούλης, που έγινε γνωστός από τηλεοπτικά προγράμματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και σήμερα διατηρεί δικό του κανάλι στο ΥοuTube, κάνει τα μαγικά του.

Φωτογραφία:  @nastazia_arapoglou

Ο Γιώργος έμαθε την τέχνη της κουζίνας στην πιτσαρία του πατέρα του, όμως, στη συνέχεια η περιέργειά του και η ανάγκη για πειραματισμούς τον έκαναν να εξερευνήσει νέες τεχνικές και να δοκιμαστεί σε πολλά υλικά.  Έτσι συνδυάζοντας τη γαλλική φινέτσα που αντιπροσωπεύει επί δεκαετίες την αλυσίδα Fresh, και τη μοντέρνα αμερικάνικη γλυκιά αρτοποιία που ο ίδιος αγαπάει, κατέληξε στο cruffin.

Πολύχρωμες cruffin δημιουργίες/ Φωτογραφία: @sotirisbougas

Στο «Choco  jungle», που, όπως, μαρτυράει και το όνομά του είναι μια μικρή ζούγκλα  γεμάτη σοκολατένιες μαϊμούδες και καμηλοπαρδάλεις, έχει βρει τον δικό του παράδεισο.  Φυσικά πήρε πολύ χρόνο και αμέτρητες δοκιμές για να καταλήξει στους συνδυασμούς που προσφέρει, όμως το αποτέλεσμα αξίζει και με το παραπάνω.

 Φωτογραφία:  @nastazia_arapoglou

Εδώ, λοιπόν, θα δοκιμάσετε cruffin με γέμιση κρέμας σοκολάτας που περιχύνεται για έξτρα απόλαυση με bitter σοκολάτα και πασπαλίζεται με ψημένες νιφάδες κακάο και αλατισμένο αμύγδαλο. 

Φωτογραφία: @sotirisbougas

Πιο τροπικό, όπως άλλωστε ταιριάζει και σε μια  ζούγκλα, το «Exotic» περιλαμβάνει  μάνγκο, πραλίνα, σοκολάτα γάλακτος και τριμμένη βάφλα.

Οι πιο κλασικοί μπορούν να διαλέξουν το «Cookies and Cream» με μπισκότα oreo και παγωτό, ή το «Black Forest» με σαντιγί μασκαρπόνε, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και crue de cacao. Must, όμως, του  μαγαζιού αλλά και του Γιώργου είναι το «Pink Delight», με crème patisserie, χειροποίητη μαρμελάδα φράουλα και σοκολάτα ruby –άλλος μεγάλος πειρασμός που τιμούν όλοι οι foodlovers- και από πάνω crumble από φιστίκι Αιγίνης, που δίνει ρέστα. 

Φωτογραφία: @sotirisbougas

Φυσικά, μπορείτε να δημιουργήσετε και τον δικό σας συνδυασμό, επιλέγοντας μια από τις τρεις διαφορετικές σοκολατένιες επικαλύψεις και τα toppings που αγαπάτε, ενώ υπάρχει και μια αλμυρή παραλλαγή με γαλοπούλα και τυρί κρέμα- οι χορτοφάγοι μπορείτε να το παραγγείλετε σκέτο με τυρί κρέμα.

 Φωτογραφία: @sotirisbougas

Τώρα εκτός από τα cruffin, που σερβίρονται ζεστά και φρέσκα καθημερινά, ο Γιώργος έχει ακόμα μια έκπληξη: προφιτερόλ χωρίς γλουτένη, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Οι ουρές ακόμα στην Κριεζώτου είναι σε λογικά πλαίσια, όμως, επειδή cruffins είναι αυτά, ξεκινήστε νωρίς για να προλάβετε!

Κριεζώτου 12, Κολωνάκι, 210 3625003