Μανιταρόσουπα βελουτέ

Βελουτέ μανιταρόσουπα αλλιώς -Πιο ελαφριά, χωρίς κρέμα γάλακτος

Μπήκαμε για τα καλά στην εποχή του χουχουλιάσματος. Μένουμε πλέον και πάλι στο σπίτι και είναι ευκαιρία να εξασκήσουμε και πάλι τις μαγειρικές μας ικανότητες.

Άλλωστε η μαγειρική είναι ψυχοθεραπεία. Οι επιλογές για τη δημιουργία ευφάνταστων πιάτων είναι πολλές και διάφορες.

Μιας και έπιασαν τα κρύα, τι καλύτερο από μια ζεστή, αχνιστή σούπα; Οι σούπες έχουν ανέβει πολύ σε δημοφιλία τα τελευταία χρόνια. Είναι λαχταριστές, πλούσιες σε γεύση και ταυτόχρονα ελαφριές και υγιεινές.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, βρήκαμε και δοκιμάσαμε την απόλυτη συνταγή για σούπα.

Βελουτέ μανιταρόσουπα χωρίς όμως κρέμα γάλακτος αλλά με ξινόγαλο. Διαφορετική αλλά πεντανόστιμη και πολύ πιο υγιεινή.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

μανιταρόσουπα

Υλικά

450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
80 γρ. μαργαρίνη
1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200 ml ξινόγαλο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι τη μαργαρίνη για να λιώσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε το ξινόγαλο και αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε. Καλή όρεξη!