Στο εσωτερικό του Avancai

To Avancai στο Χαλάνδρι υπόσχεται γευστικά ταξίδια από την Αβάνα και το Περού μέχρι το Μεξικό και την Βραζιλία

Η κουζίνα των χωρών της Λατινικής Αμερικής, τελευταία έχει μεγάλη πέραση στην Ελλάδα. Οι γεύσεις αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι λαοί είναι κοντά στο πνεύμα της δικής μας παράδοσης, όπως, άλλωστε, και το ταμπεραμέντο των σεφ και γι’ αυτό παρατηρείται μια αύξηση νέων εστιατορίων που εξειδικεύονται στις συγκεκριμένες κουζίνες.

Νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης με λατινοαμερικάνικο άρωμα το «Avancai» στο Χαλάνδρι που υπόσχεται να μας ταξιδέψει από την Αβάνα στο Περού και από το Μεξικό έως την Βραζιλία. 

Το όνομά του, άλλωστε, παραπέμπει στην πόλη Abancay του Περού και η όλη διακόσμηση  κινείται στη λογική του colonial: οι ξύλινοι ανεμιστήρες, οι καρέκλες με την ψάθα, οι μεγάλοι αψιδωτοί καθρέφτες και τα φυτά  δημιουργούν μια ατμόσφαιρα καλοκαιρινής ραστώνης, που συμπληρώνεται από μουσικές επιλογές σε Sudamericana style, ενώ, δεν λείπουν και    αρκετές βραδιές αφιερωμένες στον χορό, όπου το κέφι ανάβει και τα ζευγάρια στροβιλίζονται στους ρυθμούς της Bossa Nova.

Ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Αποστολόπουλος, όπως και η σύζυγός του, έχουν μεγάλη αγάπη για τη Λατινική Αμερική, έχουν ταξιδέψει μαζί σε διάφορες χώρες, οπότε αποφάσισαν να ανοίξουν ένα στέκι για να τρώνε καταρχάς οι ίδιοι και οι φίλοι τους.

Το «Avancai» ξεκινάει από το πρωί σερβίροντας πρωινό και brunch με κέικ, μπάρες δημητριακών, bowls με superfoods, κλασικά κρουασάν, τραγανά Churros, σαλάτες, wraps και σάντουιτς.

Τον βασικό κατάλογο και την κουζίνα έχει αναλάβει ο Ιωσήφ Συκιανάκης, (γνωστός από το «Barbarossa» της Πάρου, αλλά και το «40» της αθηναϊκής Ριβιέρας) που αναμειγνύει συνταγές της Λατινικής Αμερικής με πορτογαλικές και ισπανικές επιρροές, δημιουργώντας κοσμοπολίτικους και ταξιδιάρικους συνδυασμούς.

Ξεκινήστε με μια σαλάτα Mexican kinoa με πράσινα λαχανικά, πέρλες ροδιού, κουκουνάρι, κινόα, άγριο ρύζι και βινεγκρέτ λεμονιού, τη δροσερή Mango & Naranja με λάχανο, πιπεριές, αγγούρι ντομάτα, κάσιους, μάνγκο, παρμεζάνα και φιλέτα πορτοκαλιού ή μια μεξικάνικη εκδοχή της διάσημης Ceasar’s.

Στα ορεκτικά, οι τραγανές Patatinas ή αλλιώς φρεσκοψημένα chips πατάτας με σάλτσα γιαουρτιού, τα Crispy Camarones (μαριναρισμένες γαρίδες με μαγιονέζα σησαμελαίου και εσκαρόλ) κι ένα άπαιχτο γκουασαμόλε ανοίγουν την όρεξη, ενώ, από τα κυρίως πιάτα μπορείτε να επιλέξετε Fajitas με κοτόπουλο ή μοσχάρι, Soft Tacos Carnitas, ήτοι μαριναρισμένο χοιρινό, σάλτσα πιπεριάς Arbol, cheddar, iceberg, Picanha Brasileira, μια  βραζιλιάνικη κοπή μοσχίδας, με πατατίνες, λαχανικά σχάρας και chimichurri sauce, ή το Salmon a la Parilla, που είναι φιλέτο σολομού με αβοκάντο, άγριο ρύζι με κινόα. 

Μέσα σε όλα αυτά, θα βρείτε και προσεγμένες Ιβηρικές παέλιες με λουκάνικα, γαρίδες και κοτόπουλο, αλλά και αργεντίνικα τσιμιτσούρι, όπως την Carne Asada Chimichurri, μια χοιρινή μπριζόλα 750 γραμμαρίων, απ' αυτές που συνηθίζουν στο Μπουένος Άιρες, η οποία σερβίρεται με πατάτες και λαχανικά. Για τους μυημένους κρεατοφάγους, must επιλογή είναι το Avancai Beef, μια flank steak με σάλτσα ponzu και πράσινη σαλάτα.

Τέλος, οι λάτρεις των ζυμαρικών,έχουν να επιλέξουν άμεσα σε περουβιανά noodles, που ονομάζονται Yakisoba, με γαρίδες, λαχανικά, κοτόπουλο και bulldog σος, ή ένα πιο ισπανικό πιάτο με μανιτάρια, κοτόπουλο και φύλλα παρμεζάνας.

Κρατήστε στο τέλος χώρο για τα ιδιαίτερα επιδόρπια τους, όπως το Peruvian Magic Muffin, σουφλέ σοκολάτας με πορτοκάλι και παγωτό πικρής κουβερτούρα, ή το Avana black Rum Sorbet, χειροποίητο παγωτό ρούμι, callets σοκολάτας, κανέλα και μπισκότα speculoos.

Υπάρχουν, όμως, και πιο ευρωπαϊκές επιλογές, όπως τα σουδάκια βανίλιας με σάλτσα σοκολάτας, ή ένα σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό και crème brulle, ιδανικό για δυο άτομα.

Στην κάβα, τώρα, θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή  αμπελώνα, αλλά και μια εξαιρετική λίστα από Tiki Cocktails, με βάση το ρούμι, την τεκίλα και την κασάσα, που σερβίρονται σε χρωματιστά, κεραμικά ποτήρια.

Δοκιμάστε το «First Love» με τεκίλα, πουρέ από φρούτα του δάσους, λάιμ, σιρόπι βανίλιας και Angostura bitters, το αρωματικό «Most wanted» με ρούμι, μάνγκο και πουρέ από φρούτα του δάσους, λάιμ και τζίντζερ, ή το πιο καυτερό «Smoke Salt and Chilly,» με βάση την τεκίλα.

Αν, όμως, απέχετε από το αλκοόλ, προτιμήστε μία από τις χειροποίητες λεμονάδες, που θα σας ξεδιψάσουν και ταιριάζουν εξαιρετικά με τα πιάτα τους.

Σωκράτους 4, Χαλάνδρι, 210 6818305