Ατσμά: Τα ανατολίτικα αφράτα ψωμάκια που γίνονται πανεύκολα και τρώγονται αμέσως
Αγαπάς κι εσύ τις σφολιάτες και τα ψωμάκια; Τότε είσαι στο σωστό μέρος.
Αυτά τα ζυμωμένα σνακ είναι λαχταριστά και αφράτα και τρώγονται όλη μέρα. Είναι μαλακά και πάνε κυριολεκτικά με τα πάντα, είτε με αλμυρά είτε με γλυκά υλικά.
Αν θες να φτιάξεις κάτι διαφορετικό, σου έχουμε την τέλεια συνταγή.
Τα Açma ή ατσμά είναι μια ζύμη για πεντανόστιμα ψωμάκια, που φτιάχνονται εύκολα και τρώγονται στο λεπτό.
Η παραδοσιακή τουρκική συνταγή είναι πολύ απλή, με υλικά που έχουμε όλοι στα ντουλάπια μας.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
600 ml. χλιαρό γάλα
300 ml. ηλιέλαιο
3 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.σ. αλάτι
2 πακέτα (50 γρ.) φρέσκια μαγιά ή δυο φακελάκια ξερή
2 αυγά (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος)
1 κιλό +1 μικρό ποτήρι αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά.
Περιμένουμε 1 ώρα και μετά δημιουργούμε 25 ψωμάκια και μέσα βάζουμε ό,τι θέλουμε.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν ή μία σακούλα και περιμένουμε ξανά μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε και λίγο μαύρο σουσάμι αν θέλουμε και ψήνουμε στους 180-190C μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση!