H Αθηνά Οικονομάκου φτιάχνει τραβηχτές Μάνης στον γιο της -Τέλειο snack για γραφείο και σχολείο
Η Αθηνά Οικονομάκου μπήκε στην κουζίνα για να ετοιμάσει ένα λαχταριστό παραδοσιακό έδεσμα για τον γιό της, Μάξιμο και έδωσε μια εξαιρετική ιδέα στους διαδικτυακούς της φίλους για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ.
Η Αθηνά Οικονομάκου είναι από την Μάνη και ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής είναι οι πίτες, γνωστές και ως Τραβηχτές.Μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα με ελάχιστα υλικά ενώ μπορείτε να τις καταναλώσετε γλυκές ή αλμυρές.
«Στις υπηρεσίες του Μάξιμου που ζήτησε για snack στο σχολείο τραβηχτές» έγραψε στη φωτογραφία που δημοσίευσε σε Instagram Story η ηθοποιός.
Ενίοτε οι τραβηχτές σερβίρονται ως γλυκό, συνοδεία μαρμελάδας, μέλι ή φρούτων και ξηρών καρπών ενώ άλλες φορές ως αλμυρό σνακ με λίγο τυρί και γαλοπούλα ή τριμμένη φέτα.
Δοκιμάστε τις τραβηχτές Μάνης
Υλικά:
- Μια συσκευασία αλεύρι, γ.ο.χ.
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- ¾ κούπα νερό
- ½ κούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Σιγά -σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να είναι μαλακό. Ρίχνουμε στη ζύμη λίγο λάδι, τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού περάσει μία περίπου ώρα, ζυμώνουμε ελάχιστα τη ζύμη και την κόβουμε σε μικρές μερίδες.
Λαδώνουμε ελαφρώς τον πάγκο, τοποθετούμε ένα -ένα τα κομμάτια και το ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη. Κάνουμε όλα τα ζυμαράκι έτσι και έπειτα τηγανίζουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζουμε τις πίτες μια-μια, μέχρι να ψηθούν και να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.
Μπορείτε να σερβίρετε τις τραβηχτές πίτες Μάνης, πασπαλίζοντας τες με λίγο μέλι ή τριμμένη φέτα.