Αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ -Κρεμώδες και τυρένιο, πιο εύκολο δεν έχεις ξαναφτιάξει
Ποιος μπορεί να αρνηθεί ένα κομμάτι λαχταριστού σουφλέ;
Με τόσο γρήγορους ρυθμούς που τρέχει η καθημερινότητα η μαγειρική σε καθημερινή βάση μοιάζει πια με μια δύσκολη δοκιμασία, έτσι, οι εύκολες συνταγές με υλικά που υπάρχουν ήδη στο ψυγείο αλλά και με εύκολες εκτελέσεις, αποτελούν ιδανική λύση.
Ένα τυρένιο σουφλέ μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα ενώ το γευστικό αποτέλεσμα είναι τόσο λαχταριστό που κανένας στο σπίτι δεν θα αρνηθεί ένα κομμάτι.
Στο xrysessyntages ανακαλύψαμε μια συνταγή για αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ, τέλειο για μετά το γραφείο ή για οικογενειακό τραπέζι αφού σε μισή ώρα στον φούρνο θα είναι έτοιμο.
Αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ
Υλικά
- 14 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
- 7 φέτες ζαμπόν
- 250 gr. τυρί γκούντα τριμμένο
- 250 gr. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 70 gr. βούτυρο σε κομμάτια
- 3 αυγά μεγάλα
- 500 ml. γάλα
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Αφού βουτυρώσουμε καλά ένα πυρέξ, δημιουργούμε μία στρώση με τις φέτες του ψωμιού. Συνεχίζουμε με μία στρώση ζαμπόν. Απλώνουμε κατόπιν επάνω από το ζαμπόν τα κομμάτια του μπέικον. Πασπαλίζουμε με όλο το τυρί γκούντα και μία μικρή ποσότητα από το regato.
Δημιουργούμε άλλη μία στρώση με φέτες ψωμιού. Πάνω στις φέτες του ψωμιού, τοποθετούμε κομμάτια από το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο των τυριών, καλύπτοντας καλά τις φέτες του ψωμιού.
Χτυπάμε ελαφρώς σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα ομοιόμορφα επάνω στο σουφλέ.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 30 έως 40 λεπτά.