Αλμυρό κέικ

Πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με ντομάτα και ελιά -Τέλειο σνακ για το σπίτι και τη δουλειά

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι λαχταριστό, ζεστό κέικ. Και μπορεί να τα έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με κάτι γλυκό, ωστόσο, πλέον μπορούμε να φτιάξουμε και αρμυρά κέικ και να τα απολαύσουμε το ίδιο.

Τα αρμυρά κέικ είναι ιδανικά για σνακ όταν έχουμε λιγούρες αλλά και για ορεκτικό σε ένα τραπέζι με καλεσμένους.

Βρήκαμε μια πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρό, μεσογειακό κέικ με ντομάτα, ελιά και μοτσαρέλα και ξετρελαθήκαμε με τη νοστιμιά της.

Είναι εύκολη και τα υλικά απλά. Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες, καθαρισμένες και κομμένες
1 χούφτα φύλλα βασιλικού, κομμένα
3 αυγά
150 γρ. αλεύρι
2 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
125 γρ. γάλα
αλάτι και πιπέρι
200 γρ. μοτσαρέλα, σε κύβους
50 γρ. τυρί τριμμένο
12 μαύρες ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί για κέικ.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, τη μοτσαρέλα, το τριμμένο τυρί, τις ελιές και το μείγμα ντομάτας και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!