Αλμυρή κολοκυθόπιτα -Τραγανή και με πλούσια γέμιση
Οι πίτες είναι εύκολες και χορταστικές, αν έχετε όμως βαρεθεί τα συνηθισμένα, για σήμερα σας έχουμε μια λαχταριστή αλμυρή κολοκυθόπιτα.
Με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε μια λαχταριστή πίτα, όνειρο, την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το βασικό υλικό που θα χρειαστείτε είναι μια μικρή κολοκύθα και σε λίγα μόνο βήματα θα μπορείτε να την απολαύσετε.
Η κολοκυθόπιτα είναι ιδανική για πρωινή, ή σνακ στο γραφείο και το σχολείο ενώ ένα κομματάκι της θα σας κόψει την απογευματινή λιγούρα.
Η συνταγή είναι από το Instagram προφίλ της Food Blogger Christina Tsetine και μόλις τη δοκιμάσετε θα συνειδητοποιήσετε πως, αφενός είναι πανεύκολη, αφετέρου είναι πιο νόστιμη από κάθε άλλη πίτα που έχετε δοκιμάσει.
Δείτε τη συνταγή για την αλμυρή κολοκυθόπιτα
Υλικά
- 1 μικρή κολοκύθα
- 400 γραμ. φέτα
- 3 αυγά
- 100 ml γάλα
- 150 ml ελαιόλαδο
- 250 -300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
- 2-3 λωρίδες μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια αλάτι ,πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε στον πολυκόφτη(μπορούμε και να την τρίψουμε αλλά είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία) και μετά σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την φέτα, το αλάτι, το πιπέρι και 3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε. Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεσαίο ταψί, το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα (εναλλακτικά βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τον χυλό πάνω της).
Προσθέτουμε στην επιφάνεια την γραβιέρα ,τα κομματάκια μπέικον και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι (ή μπορούμε αντί για λάδι να βάλουμε διάσπαρτα κομματάκι βούτυρο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (αν το ψήσουμε στις αντιστάσεις το βάζουμε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).