Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για αφράτο κέικ σοκολάτας -Ό,τι πρέπει για τις λιγούρες του Σαββατοκύριακου

Τα κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων ενώ όταν γίνει με αγαπημένα υλικά, το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο νόστιμο.

Υπάρχουν πολλές συνταγές, άλλες με βανίλια και άλλες με πορτοκάλι αλλά εκείνες με τη σοκολάτα κερδίζουν, χωρίς καμιά αμφιβολία, την πρωτιά.

Στην προκειμένη περίπτωση, η συνταγή που έχουμε όχι μόνο είναι λαχταριστή αφού πρόκειται για σοκολατένιο κέικ, έχει και σιρόπι σοκολάτας που απογειώνει τη γεύση και την υφή καθιστώντας το ιδανικό για τις λιγούρες του Σαββατοκύριακου.

Αφράτο κέικ με σιρόπι σοκολάτας

Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι
  • ½ κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 6 κ.σ κακάο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • ¾ ηλιέλαιο
  • Μιάμιση κ.σ ξύδι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • Μια κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος
  • 120 γραμμάρια μαργαρίνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά στοιχεία μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Έπειτα, προσθέτουμε τα στερεά υλικά με το αλεύρι να το προσθέτουμε κοσκινισμένο σε δόσεις, όσο ανακατεύουμε δηλαδή το μείγμα με τη μαρίζ.

Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Αν έχετε φόρμα σιλικόνης αυτό το στάδιο είναι περιττό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Όταν πια είναι έτοιμο το κέικ και το βγάλουμε από τον φούρνο ξεκινάμε για τη σάλτσα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφού έχει κρυώσει το κέικ και το έχουμε βγάλει από τη φόρμα ρίχνουμε επάνω τη ζεστή σάλτσα. Αφήνουμε και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.