Αφράτο κέικ καρύδας χωρίς αλεύρι
Το κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων παγκοσμίως και έχει δικαίως διεκδικήσει μια θέση στην κουζίνα κάθε ελληνικού σπιτιού.
Φυσικά, όπως κάθε τι χειροποίητο, έτσι και το κέικ έχει πιο γλυκιά γεύση όταν είναι σπιτικό, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη.
Ωστόσο, η παρασκευή του δεν πρόκειται πάντοτέ για μία εύκολη υπόθεση, καθώς μπορεί να είναι μια διαδικασία μπελαλίδικη που να απαιτεί πολλά σκεύη, μίξερ, ζυγίσματα κ.ο.κ. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, με αυτή την πανεύκολη συνταγή που προτείνει ο σεφ Πάνος Παπαδάκης, η παρασκευή του νόστιμου γλυκού μοιάζει παιχνιδάκι.
Το κέικ καρύδας πρόκειται για μια πολύ ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, με πλούσια αρώματα και μία γλυκιά αλλά διόλου λιγωτική γεύση και η συγκέκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη και δε χρειάζεται καν αλέυρι!
Υλικά
- 260 γρ ινδοκάρυδο
- 3 μέτρια αυγά
- 250 γρ ζάχαρη
- 200 γρ γιαούρτι
- 70 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ γάλα
- 1 κτγ υγρή βανίλια
- 10 γρ μπέικεν πάουντερ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά ,την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα(2-4 λεπτά).
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι , το γάλα , την υγρή βανίλια, το μπέικεν και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί καλά το μείγμα.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ 20χ25 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
- Το ισιώνουμε για να ναι ομοιόμορφο παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά στους 180 c.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το πιο νόστιμο κέικ καρύδας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!