Αφράτες πιτούλες με 4 υλικά -Σαν τηγανίτες, τρώγονται και σκέτες
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 03 FEB 2022
Λατρεύουμε οτιδήποτε έχει ζύμη: Τα ψωμάκια, οι πίτες και όλα τα pastry.
Είναι αφράτα, πεντανόστιμα και μας κάνουν να νιώθουμε και πάλι παιδιά, όταν τα απολαμβάναμε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς.
Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια τέλεια ιδέα για αφράτες πίτες με μόλις 2 βασικά υλικά (+2 ακόμη).
Οι πιτούλες γίνονται φουσκωτές, σαν αφρός και τρώγονται τόσο σκέτες όσο και με ό,τι άλλο μπορεί αν βάλει ο νους σου.
Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό, που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να τις φτιάχνεις αμέσως:
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. χλιαρό νερό
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη, ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και πλάθουμε 8 μπαλίτσες.
- Βουτάμε τις μπαλίτσες σε αλεύρι και τις ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο (αλευρώνουμε όταν χρειάζεται).
- Βάζουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο να κάψει σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις πίτες και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tip: Πρόσθεσε μέλι και απόλαυσέ τες ζεστές! Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com