Τηγανίτες σε πιάτο

Αφράτες πιτούλες με 4 υλικά -Σαν τηγανίτες, τρώγονται και σκέτες

Λατρεύουμε οτιδήποτε έχει ζύμη: Τα ψωμάκια, οι πίτες και όλα τα pastry.

Είναι αφράτα, πεντανόστιμα και μας κάνουν να νιώθουμε και πάλι παιδιά, όταν τα απολαμβάναμε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς.

Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια τέλεια ιδέα για αφράτες πίτες με μόλις 2 βασικά υλικά (+2 ακόμη).

Οι πιτούλες γίνονται φουσκωτές, σαν αφρός και τρώγονται τόσο σκέτες όσο και με ό,τι άλλο μπορεί αν βάλει ο νους σου.

Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό, που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να τις φτιάχνεις αμέσως:

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. χλιαρό νερό
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη, ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και πλάθουμε 8 μπαλίτσες.
  • Βουτάμε τις μπαλίτσες σε αλεύρι και τις ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο (αλευρώνουμε όταν χρειάζεται).
  • Βάζουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τις πίτες και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tip: Πρόσθεσε μέλι και απόλαυσέ τες ζεστές! Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com