abraOvata: Για φαγητό με φόντο το επιβλητικό σκηνικό της Λίμνης Βουλιαγμένης
Σε ένα τοπίο που όμοιο του δεν υπάρχει στην Αττική, η Λίμνη Βουλιαγμένης συναρπάζει κάθε φορά με το φυσικό της κάλλος.
Εδώ και χρόνια αποτελεί αγαπημένο σημείο των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και των ταξιδιωτών που αναζητούν στιγμές χαλάρωσης υπό το μεγαλείο της φύσης. Βραχώδεις σχηματισμοί υψώνονται επιβλητικά σε ένα καταπράσινο τοπίο και καθρεπτίζονται στη λίμνη που μοιάζει να κρύβεται σε μια αγκαλιά της φύσης.
Τα ιαματικά νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης, αδιατάρακτα, περιμένουν τους επισκέπτες να κολυμπήσουν και να απολαύσουν την ευεργετικότητά τους. Κατά τη διάρκεια του έτους, η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 21°C έως 29°C, κάτι που σημαίνει ότι αποτελεί ιδανικός προορισμός για κάθε ημέρα του χρόνου.
αbraOvata: Το εστιατόριο της Λίμνης Βουλιαγμένης με την fusion κουζίνα
Εκεί, στη βόρεια πλευρά της Λίμνης στέκει το εστιατόριο αbraOvata που έλαβε το όνομά του από ένα από τα δύο είδη ασπόνδυλων της λίμνης. Πίσω από την έμπνευση του εστιατορίου βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Τζον Σκοτίδας, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή.
Πιάτα που ενσαρκώνουν την fusion κουζίνα καθώς εμπνέεται από τη Λατινική Αμερική και την Ασία, συνδυάζοντάς τα με την ελληνική παράδοση. Ξεκάθαρα στοιχεία του Τζον Σκοτίδα, ο οποίος μεγάλωσε και γεννήθηκε στον Παναμά, ενώ η μητέρα του είναι από την Ασία –Φιλιππίνες και Κίνα- και ο πατέρας του από την Λευκάδα. Όπως, άλλωστε, είχε πει στο MasterChef «ποτέ δεν μπορούσα να κάνω ελληνικό πιάτο πάντα ήθελα να το πειράξω με κάτι».
Οι δημιουργίες του αποτελούν ένα μείγμα γεύσεων και υφών που συμπληρώνουν την εμπειρία στη Λίμνη Βουλιαγμένης.
Προτιμήστε να βρεθείτε στη Λίμνη Βουλιαγμένης, καθώς ο ήλιος δύει. Το τοπίο μεταμορφώνεται και γίνεται ακόμη πιο επιβλητικό με τα φώτα «στρατηγικά» τοποθετημένα να αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος, δημιουργώντας μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα.
Ξεκινήστε με φρέσκο, μυρωδάτο ζυμωτό ψωμάκι με καπνιστή κοπανιστή και συνεχίστε με τις τραγανές empanadas που μέσα τους φωλιάζει σπετσοφάι (η ένωση Λατινικής Αμερικής και Ελλάδας που λέγαμε). Δοκιμάστε τον τόνο με τρούφα, shiso –ιαπωνικό βότανο- και kohlrabi -είδος λαχανόριζας και συνεχίστε με πιάτα που μυρίζουν θάλασσα όπως τον αστακό κακαβιά που συνδυάζεται με udon νουντλς, σάλτσα xo και ούζο και τη σφυρίδα με nopales, χόρτα, αρακά, σόγια και δυόσμο.
Ολοκληρώστε αυτό το υπέροχο δείπνο με ένα απροσδόκητο γλυκό: παγωτό μαύρου σκόρδου, παστέλι, κόλιανδρο και γιαούρτι.