5 κορυφαίοι bartenders της Αθήνας δίνουν τη συνταγή για το δικό τους καλοκαιρινό κοκτέιλ
Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, βόλτες και κοκτέιλ με τους φίλους.
Η εστίαση άνοιξε και μπορούμε επιτέλους να απολαύσουμε το αγαπημένο μας δροσερό ποτό έξω με την παρέα μας.
Μέχρι τις 12:30! Τι γίνεται όμως μετά; Σκέφτηκες να μεταφέρεις το πάρτι στο σπίτι με λίγους και εκλεκτούς φίλους, πίνοντας απολαυστικά κοκτέιλ που θα έχεις φτιάξει μόνη σου;
Τα homemade cocktails είναι υπέροχα, πόσο μάλλον όταν τις συνταγές σου δίνουν γνωστοί και πετυχημένοι bartenders της Αθήνας.
Εμείς ρωτήσαμε 5 bartenders από γνωστά στέκια της πόλης και μας παραχώρησαν τη συνταγή για το πιο λαχταριστό και δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού.
Κοκτέιλ στον κήπο ή την βεράντα και καλό καλοκαίρι!
Γιάννης Κοροβέσης - BitterBooze.com
Sultana
Υλικά:
- 50ml Cold Brew καφές από Αιθιοπία
- 25ml Campari
- 10ml σουμάδα
- Απογέμισμα με βελγικού τύπου μπίρα Wit
Εκτέλεση:
Προσθέτετε ένα-ένα τα συστατικά σε ένα ποτήρι κρασιού με την μπίρα να μπαίνει τελευταία Προσθέτετε πάγο και σερβίρετε χωρίς ανακάτεμα και χωρίς γαρνιτούρα
Δημήτρης Γιακουμάκης - Kolokotroni 9
Sicilian Rhapsody
- Βάζουμε σε ένα ποτήρι της αρεσκείας μας 60ml (2 σφηνάκια) Aperol.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 25ml φρέσκο χυμό από λεμόνι, 20ml χαμομηλιού, πολύ πάγο και αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε περίπου 90-100 ml Pink Grapefruit Soda -κατά προτίμηση Three Cents- και αναδεύουμε ελαφρώς πάλι τα υλικά μας.
- Τέλος, ψεκάζουμε 2 φορές με ανθόνερο στην επιφάνεια ή απλά προσθέτουμε προσεκτικά 1-2 σταγόνες.
- Γαρνίρουμε με μια φλούδα ή φέτα από ροζ γκρέιπφρουτ.
- Για το σιρόπι χαμομηλιού, αφού φτιάξουμε το ζεστό αφέψημα, προσθέτουμε ζάχαρη ίση με την ποσότητα που έχουμε, 1:1, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αλέξανδρος Γκικόπουλος
Be my watermelon
Εκτέλεση:
- 50ml Opurist Tsipouro
- 15ml φρέσκοστημμενος χυμός πορτοκαλιού
- 100ml three cents cherry soda
- 1 φύλλο αρμπαρόριζα
Εξοπλισμός:
- Πάγος
- Μαχαίρι
- Ποτήρι
- Ραβδομπλεντερ
Εκτέλεση:
- Στο ογκομετρικό δοχείο που έχει το ραβδομπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά της συνταγής.
- Στη συνέχεια, βάζουμε 6 παγάκια και αφού ενεργοποιήσουμε το ραβδομπλέντερ κάνουμε παλινδρομικές κινήσεις μέχρι να αποκτήσει την υφή της γρανίτας.
- Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε μ' ένα φύλλο αρμπαρόριζας και -εάν υπάρχει- ένα άνθος της.
Αποτέλεσμα: Ένα δροσιστικό ποτό, βοτανικό, με σύντομη επίγευση, με υφή «γρανίτας» και γεύση καρπουζιού, που μας θυμίζει καλοκαίρι!
Tip: το κεράσι μαζί με την αρμπαρόριζα μας δίνει καρπούζι στην γεύση. Όπως στη ζωγραφική, το κόκκινο με το άσπρο, μας δίνει «ροζ».
Χρήστος Μακρόπουλος & Νίκος Μανδρέκας -Juan Rodriguez Bar
Panama mule
Υλικά:
- 50ml παλαιωμένο ρούμι ( Zacapa 23)
- 20ml χυμός από lime
- 10ml σιρόπι ζάχαρης (2:1)
- 2 dash angostura bitters
- Top up Ginger Beer
Εκτέλεση:
- Σε ένα ποτήρι (highball) προσθέτουμε τα 3 πρώτα συστατικά και αναδεύουμε καλά (10-15 φορές).
- Απογεμίζουμε με Ginger Beer.
- Είναι ένα ποτό ελαφρώς spicy και ανήκει στην οικογένεια των Mule.
Βασίλης Κυρίτσης -The Clumsies
Spring Spritz
Υλικά:
- 50ml Otto’s Athens Vermouth
- 20ml Apricot brandy
- 5ml Salted honey
- Top up Mediterranean Tonic
- Ποτήρι: κρασιού
- Γαρνιτούρα: Μέντα, φλούδα λεμονιού
- Παγάκια
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο ποτήρι και τα αναδεύουμε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγο πάγο ακόμα, αν χρειαστεί, και γαρνίρουμε!
Cheers!