γυναίκα με κοκτέιλ

5 κορυφαίοι bartenders της Αθήνας δίνουν τη συνταγή για το δικό τους καλοκαιρινό κοκτέιλ

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, βόλτες και κοκτέιλ με τους φίλους.

Η εστίαση άνοιξε και μπορούμε επιτέλους να απολαύσουμε το αγαπημένο μας δροσερό ποτό έξω με την παρέα μας.

Μέχρι τις 12:30! Τι γίνεται όμως μετά; Σκέφτηκες να μεταφέρεις το πάρτι στο σπίτι με λίγους και εκλεκτούς φίλους, πίνοντας απολαυστικά κοκτέιλ που θα έχεις φτιάξει μόνη σου;

Τα homemade cocktails είναι υπέροχα, πόσο μάλλον όταν τις συνταγές σου δίνουν γνωστοί και πετυχημένοι bartenders της Αθήνας.

Εμείς ρωτήσαμε 5 bartenders από γνωστά στέκια της πόλης και μας παραχώρησαν τη συνταγή για το πιο λαχταριστό και δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού.

Κοκτέιλ στον κήπο ή την βεράντα και καλό καλοκαίρι!

Γιάννης Κοροβέσης - BitterBooze.com

Sultana

Sultana

Υλικά:

  • 50ml Cold Brew καφές από Αιθιοπία
  • 25ml Campari
  • 10ml σουμάδα
  • Απογέμισμα με βελγικού τύπου μπίρα Wit

Εκτέλεση:

Προσθέτετε ένα-ένα τα συστατικά σε ένα ποτήρι κρασιού με την μπίρα να μπαίνει τελευταία Προσθέτετε πάγο και σερβίρετε χωρίς ανακάτεμα και χωρίς γαρνιτούρα

Δημήτρης Γιακουμάκης - Kolokotroni 9

Sicilian Rhapsody 

Sicilian Rhapsody 
  • Βάζουμε σε ένα ποτήρι της αρεσκείας μας 60ml (2 σφηνάκια) Aperol.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε 25ml φρέσκο χυμό από λεμόνι, 20ml χαμομηλιού, πολύ πάγο και αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε περίπου 90-100 ml Pink Grapefruit Soda -κατά προτίμηση Three Cents- και αναδεύουμε ελαφρώς πάλι τα υλικά μας.
  • Τέλος, ψεκάζουμε 2 φορές με ανθόνερο στην επιφάνεια ή απλά προσθέτουμε προσεκτικά 1-2 σταγόνες.
  • Γαρνίρουμε με μια φλούδα ή φέτα από ροζ γκρέιπφρουτ.
  • Για το σιρόπι χαμομηλιού, αφού φτιάξουμε το ζεστό αφέψημα, προσθέτουμε ζάχαρη ίση με την ποσότητα που έχουμε, 1:1, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αλέξανδρος Γκικόπουλος

Be my watermelon

Be my watermelon

Εκτέλεση:

  • 50ml Opurist Tsipouro
  • 15ml φρέσκοστημμενος χυμός πορτοκαλιού
  • 100ml three cents cherry soda
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζα

Εξοπλισμός:

  • Πάγος
  • Μαχαίρι
  • Ποτήρι
  • Ραβδομπλεντερ

Εκτέλεση:

  • Στο ογκομετρικό δοχείο που έχει το ραβδομπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά της συνταγής.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε 6 παγάκια και αφού ενεργοποιήσουμε το ραβδομπλέντερ κάνουμε παλινδρομικές κινήσεις μέχρι να αποκτήσει την υφή της γρανίτας.
  • Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε μ' ένα φύλλο αρμπαρόριζας και -εάν υπάρχει- ένα άνθος της.

Αποτέλεσμα: Ένα δροσιστικό ποτό, βοτανικό, με σύντομη επίγευση, με υφή «γρανίτας» και γεύση καρπουζιού, που μας θυμίζει καλοκαίρι!

Tip: το κεράσι μαζί με την αρμπαρόριζα μας δίνει καρπούζι στην γεύση. Όπως στη ζωγραφική, το κόκκινο με το άσπρο, μας δίνει «ροζ».

Χρήστος Μακρόπουλος & Νίκος Μανδρέκας -Juan Rodriguez Bar

Panama mule

Panama mule

Υλικά:

  • 50ml παλαιωμένο ρούμι ( Zacapa 23)
  • 20ml χυμός από lime
  • 10ml σιρόπι ζάχαρης (2:1)
  • 2 dash angostura bitters
  • Top up Ginger Beer

Εκτέλεση:

  • Σε ένα ποτήρι (highball) προσθέτουμε τα 3 πρώτα συστατικά και αναδεύουμε καλά (10-15 φορές).
  • Απογεμίζουμε με Ginger Beer.
  • Είναι ένα ποτό ελαφρώς spicy και ανήκει στην οικογένεια των Mule.

Βασίλης Κυρίτσης -The Clumsies

Spring Spritz

Spring Spritz

Υλικά:

  • 50ml Otto’s Athens Vermouth
  • 20ml Apricot brandy
  • 5ml Salted honey
  • Top up Mediterranean Tonic
  • Ποτήρι: κρασιού
  • Γαρνιτούρα: Μέντα, φλούδα λεμονιού
  • Παγάκια

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο ποτήρι και τα αναδεύουμε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγο πάγο ακόμα, αν χρειαστεί, και γαρνίρουμε!

Cheers!