3 μαγειρικά tips για να βγει το σαγανάκι τραγανό, χρυσαφένιο και όσο πρέπει μαστιχωτό

3 μαγειρικά tips για να βγει το σαγανάκι τραγανό, χρυσαφένιο και όσο πρέπει μαστιχωτό

Το σαγανάκι είναι ένα από τα ορεκτικά που όλοι έχουμε δοκιμάσει και πάντα θέλουμε να υπάρχει στο Κυριακάτικο τραπέζι.

Τραγανό απ’ έξω και μαστιχωτό μέσα, είναι όσο πρέπει αλμυρό και λαχταριστό, ωστόσο για να το πετύχει κανείς θα πρέπει να ξέρει ορισμένα μυστικά.

Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε το σαγανάκι σας με φέτα, τυρί γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι εκείνο όμως που δεν μπορείτε να παραλείψετε είναι το πιο σημαντικό πρώτο βήμα.

3 μαγειρικά tips για να βγει το σαγανάκι τραγανό, χρυσαφένιο και όσο πρέπει μαστιχωτό

Για να βγει το σαγανάκι όσο πρέπει τραγανό και μαστιχωτό υπολογίστε το πάχος του τυριού να είναι περίπου στο 1 εκατοστό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το τυρί δεν θα λιώσει στο καυτό λάδι, αντιθέτως θα γίνει τραγανό έξω και όσο πρέπει ζουμερό μέσα.

Ένα ακόμη από τα μυστικά για να βγει το σαγανάκι τραγανό είναι το βήμα πριν αλευρώσετε το τυρί σας. Πριν από αυτό το στάδιο πρέπει να βυθίσετε το τυρί σας σε παγωμένο νερό.

Τοποθετήστε μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό παγάκια και έπειτα βάλτε μέσα το κομμάτι τυριού και έπειτα βυθίστε στο αλεύρι.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, 2 -3 φορές και βάλτε σε καυτό λάδι. Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα από τη μία μεριά γυρίζουμε και από την άλλη.