Η Τζέιμι Λι Κέρτις
Φωτογραφία: AP Images
05|07|2021 13:00
SHARE
ΣΙΝΕΜΑ

Τζέιμι Λι Κέρτις: Θα παραλάβει τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας


Η Τζέιμι Λι Κέρτις θα βραβευθεί με τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

Φέτος, το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 1-11 Σεπτεμβρίου και η απονομή του Τιμητικού Χρυσού Λέοντα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα στο Palazzo del Cinema, πριν την ειδική προβολή, εκτός διαγωνιστικού τμήματος, της ταινίας «Halloween Kills» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, στην οποία πρωταγωνιστεί η Τζέιμι Λι Κέρτις.

Πρόκειται για τη συνέχεια της εμβληματικής ταινίας του 1978 «Η νύχτα με τις μάσκες» (Halloween) και η Κέρτις υποδύεται τον εμβληματικό ρόλο της Λόρι Στρόουντ.

«Το "Halloween" –και η συνεργασία μου με τη Λόρι Στρόουντ– εκτόξευσε και κράτησε την καριέρα μου στα ύψη. Το γεγονός ότι αυτές οι ταινίες εξελίσσονται σε ένα νέο franchise, το οποίο αγαπήθηκε από το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι, και παραμένει, ένα δώρο. Ο ιταλικός κινηματογράφος πάντα τιμούσε και αναδείκνυε το είδος που αποτέλεσε πρόδρομο της καριέρας μου, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη και χαρούμενη που δέχομαι αυτό το βραβείο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας εκ μέρους της Λόρι και όλων των θαρραλέων ηρωίδων του κόσμου που τα βάζουν με φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια και αρνούνται να υποχωρήσουν» δήλωσε η Κέρτις αμέσως μετά από την ανακοίνωση για την βράβευσή της.

Το «Halloween Kills» είναι η 12η ταινία του franchise, στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Τζούντι Γκριρ, Τζέιμς Τζουντ Κόρτνεϊ και Νικ Καστλ.

H Κέρτις έχει βραβευτεί με BAFTA για την ερμηνεία της στην ταινία «Πολυθρόνα για Δύο» (Trading Places, 1983) και με δύο Χρυσές Σφαίρες για την ταινία «Αληθινά Ψέματα» (True Lies, 1994) και την τηλεοπτική σειρά «Anything But Love» που προβλήθηκε στο κανάλι ABC από το 1989 μέχρι το 1992.





SHARE