Τι είνα το σκάνδαλο  Sean «Diddy»
LIVING NEWS

Σκάνδαλο Diddy: Τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοι εμπλέκονται σε μια ιστορία με όργια, βιασμούς και ναρκωτικά

Η παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος έχει συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο ,που αποκαλύπτεται αργά αλλά σταθερά, μετά τη σύλληψη του διάσημου ράπερ και επιχειρηματία της μουσικής βιομηχανίας, Diddy.

Για ποια εγκλήματα κατηγορείται ο Diddy

Ο άλλοτε ισχυρός παράγοντας της δισκογραφίας, γνωστός και ως Puff Daddy, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, κυρίως σεξουαλικής φύσης, και κατηγορείται για πλήθος εγκλημάτων, που εμπλέκουν και άλλες διασημότητες από τον χώρο της ψυχαγωγίας, των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

Ο Diddy, τρεις φορές βραβευμένος με Γκράμι, αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς, ακόμα και ανηλίκων, χρήση ναρκωτικών ουσιών, σωματεμπορία, και εκβιασμούς. Οι έρευνες στα σπίτια του οδήγησαν στην ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και λιπαντικών, καθώς και όπλων, ενώ τα δύο αιτήματά του για αποφυλάκιση έχουν απορριφθεί, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα των αποδεικτικών στοιχείων.

Diddy, Φωτογραφία: AP Images

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε κατά του Diddy, περιγράφει ένα καθεστώς τρόμου, που είχε στήσει για τρεις δεκαετίες ο διάσημος καλλιτέχνης, εκμεταλλευόμενος τη φήμη του, εξαναγκάζοντας γυναίκες και συνεργάτες του να ικανοποιούν τις επιθυμίες του και να καλύπτουν τη δράση του.

Και οι επιθυμίες του άλλοτε ισχυρού Diddy δεν ικανοποιούνταν μόνο με σεξουαλικές κακοποιήσεις και όργια, αλλά περιλάμβαναν και εγκληματικές δραστηριότητες, όπως απαγωγές, εμπρησμούς και παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σοκάρουν, με πολλές καταγγελίες να έχουν προκύψει μετά από την αποκάλυψη της τραγουδίστριας Cassie Ventura, πρώην συντρόφου του Diddy, η οποία κατήγγειλε ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης για χρόνια.

Cassie Ventura- Diddy, Φωτογραφία: AP Images

Το σοκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο, όταν δημοσιεύτηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον ράπερ να επιτίθεται βίαια στη Ventura και να τη ναρκώνει. Παρά το γεγονός ότι η ίδια απέσυρε τις κατηγορίες, νέες καταγγελίες από άλλες γυναίκες ήρθαν στο φως, κατηγορώντας τον για σεξουαλική βία υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Κάποιες από τις υποθέσεις αφορούν ακόμη και ανήλικους, ενώ υπάρχουν αναφορές για ένα αγόρι μόλις 9 ετών, που κακοποιήθηκε σε ακρόαση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση στο Χόλιγουντ και τον κόσμο της μουσικής, καθώς πολλά διάσημα πρόσωπα που συνδέονται με τον Diddy, είτε μέσω φιλανθρωπικών εκδηλώσεων είτε μέσω των θρυλικών πάρτι του, βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο. Στα πάρτι αυτά, όπως μαρτυρούν πολλοί, συνέβαιναν πράγματα αδιανόητα, με σεξουαλικά όργια και καταχρήσεις ναρκωτικών. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν μεγάλα ονόματα όπως οι Jay-Z, Beyoncé, Jennifer Lopez, Leonardo DiCaprio και άλλοι. Αν και δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί γνώριζαν τι ακριβώς συνέβαινε, η εγγύτητά τους με τον ράπερ εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο γνώριζαν ή συμμετείχαν.

Diddy- Beyoncé, Φωτογραφία: AP Images

Το σκάνδαλο, συγκρίσιμο με αυτό του Τζέφρι Επστάιν και του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, έχει προκαλέσει αναστάτωση και φόβο, καθώς πολλοί από τον κύκλο του Diddy σπεύδουν να αποστασιοποιηθούν δημοσίως. Ορισμένοι έχουν εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ άλλοι διαγράφουν μαζικά τις διαδικτυακές τους επαφές με τον ράπερ.

Στο μεταξύ, το σκάνδαλο τροφοδοτεί και θεωρίες συνωμοσίας, με κάποιους να συνδέουν τον Diddy με τις δολοφονίες μεγάλων μουσικών προσωπικοτήτων, όπως ο Tupac Shakur και ο Michael Jackson, ή ακόμα και να υπαινίσσονται ότι ο Justin Bieber υπήρξε θύμα του. Αν και πολλά από αυτά τα σενάρια δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η υπόθεση Diddy έχει ήδη καταφέρει να κλονίσει το παγκόσμιο star system και να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις,  που θα συνεχίσουν να επηρεάζουν πολλούς στον χώρο της μουσικής και του θεάματος.

Jennifer Lopez- Diddy, Φωτογραφία: AP Images

Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση η Beyoncé

Υπάρχει μια θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι ο Diddy, μαζί με τον Jay Z και τη Beyoncé, εμπλέκονται σε τέσσερις δολοφονίες γνωστών ράπερ και τραγουδιστών της R&B, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κυριαρχήσουν στη μουσική βιομηχανία. Η φιλία της Beyoncé και του Jay Z με τον Diddy χρονολογείται χρόνια πριν αρχίσουν να έρχονται στο φως κατηγορίες εναντίον του για βιασμούς, κακοποίηση γυναικών, απάτες, χρήση ναρκωτικών και σωματεμπορία. Καλλιτέχνες, όπως ο Chris Brown, ο Usher και ο Justin Bieber, φέρονται να είχαν επίσης προβλήματα εξαιτίας του Diddy.

Cris Brown- Diddy, Φωτογραφία: AP Images

Η στενή σχέση του Diddy με τον Jay Z έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα social media, με πολλούς χρήστες να ζητούν από τη Beyoncé να πάρει θέση. Οι φήμες περί εμπλοκής του ζευγαριού έχουν οδηγήσει αρκετούς θαυμαστές να τους κάνουν "unfollow" και να προχωρούν σε "cancel", ενώ η ίδια παρακολουθεί την πτώση του αριθμού των ακολούθων της στα social media κατά περίπου ένα εκατομμύριο σε ένα μήνα.

Μάλιστα, κάποιες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η άνοδος της Beyoncé συνδέεται με τον θάνατο της Aliyah, η οποία σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, καθώς θεωρείται ότι η Aliyah αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο για την καριέρα της Beyoncé.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη «Mirror», τα ονόματα του Jay Z και της Beyoncé δεν αναφέρονται στο κατηγορητήριο, που ασκήθηκε εναντίον του Diddy, και οι  δεν έχουν κατηγορηθεί για τίποτα. Παρ’ όλα αυτά, οι φήμες συνεχίζουν να κυκλοφορούν, ανησυχώντας τους θαυμαστές, οι οποίοι ζητούν περισσότερες απαντήσεις.