Ποια είναι η σωστή πλευρά του αλουμινόχαρτου ανάλογα με την χρήση

Πολλοί χρησιμοποιούν το αλουμινόχαρτο λάθος -Έτσι θα καταλάβετε ποια πλευρά είναι η σωστή

Το αλουμινόχαρτο είναι βασικό στοιχείο σχεδόν κάθε κουζίνας. Προστατεύει τα τρόφιμα, τα κρατάει ζεστά και αποτρέπει την ακαταστασία - το τέλειο εργαλείο τόσο για την αποθήκευση όσο και για το ψήσιμο στη σχάρα.

Το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του φύλλου αλουμινόχαρτου είναι εξαιρετικά λεπτό - πάχους περίπου 0,1 χιλιοστού - και υποβάλλεται σε διαδικασία δύο σταδίων, δημιουργώντας δύο διαφορετικές επιφάνειες: γυαλιστερή και ματ.

Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο επιφανειών δεν είναι μόνο αισθητική, αλλά έχει και πρακτικές επιπτώσεις στη διατήρηση της θερμότητας.

Ποια πλευρά του αλουμινόχαρτου να επιλέξουμε

Σύμφωνα με έρευνες, η γυαλιστερή πλευρά αντανακλά περίπου το 88% της θερμικής ακτινοβολίας, ενώ η ματ πλευρά αντανακλά μόνο το 80%.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ποια πλευρά να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με την χρήση:

Για να διατηρείτε τα τρόφιμα ζεστά

Εάν θέλετε το φαγητό σας να ζεσταθεί γρηγορότερα και να διατηρήσει τη θερμότητά του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι καλή ιδέα να τυλίγετε το αλουμινόχαρτο με τη γυαλιστερή πλευρά στραμμένη προς το φαγητό. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η θερμότητα θα διατηρηθεί καλύτερα στο εσωτερικό του φαγητού.

Γρηγορότερη ψύξη

Αν θέλετε το φαγητό να κρυώσει γρηγορότερα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη ματ πλευρά του αλουμινόχαρτου στο εσωτερικό, καθώς απορροφά τη θερμότητα πιο αποτελεσματικά.

Αποδέσμευση τροφίμων

Η λεία επιφάνεια της γυαλιστερής πλευράς μειώνει επίσης την προσκόλληση των τροφίμων, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα όταν ψήνετε στο γκριλ τρόφιμα που κολλάνε, όπως ψάρι ή τυρί.

Φωτογραφία: Shutterstock

Το αλουμινόχαρτο βοηθά επίσης να παραμένουν τα τρόφιμα ζουμερά και κατανέμει τη θερμότητα πιο ομοιόμορφα, κάνοντας το φαγητό σας να φαίνεται και να έχει γεύση ακριβώς όπως προοριζόταν να είναι.

3 ακόμα έξυπνες χρήσεις του αλουμινόχαρτου

Άλλες έξυπνες χρήσεις του αλουμινόχαρτου είναι οι παρακάτω:

Ακονίστε ψαλίδια και ψαλίδια

Όπως κάθε εργαλείο με κοφτερή λεπίδα, τα ψαλίδια και τα ψαλίδια κουζίνας φθείρονται με τη συνεχή χρήση, αλλά το αλουμινόχαρτο μπορεί να βοηθήσει. Για να ακονίσετε τις λεπίδες, πάρτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και διπλώστε το 5- 6 φορές- στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ψαλίδι για να κόψετε κατά μήκος του αλουμινόχαρτου, κάνοντας κοψίματα σε όλο το μήκος του, ώστε ολόκληρη η λεπίδα να έρχεται σε επαφή με το αλουμινόχαρτο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία ανάλογα με τις ανάγκες για να επαναφέρετε τις λεπίδες σας.

Καθαρίστε το σίδερό σας

Ελέγξτε την επιφάνεια του σίδερου ρούχων σας - αν έχει κολλήσει άμυλο, μαλακτικό ή λεκέδες από σκληρό νερό, το αλουμινόχαρτο μπορεί να το διορθώσει. Απλώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στη σιδερώστρα σας, πάνω από το κάλυμμα, και περάστε το καυτό σίδερο μερικές φορές από πάνω του.

Τα υπολείμματα από το σίδερό σας θα προσκολληθούν στο αλουμινόχαρτο, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε το αλουμίνιο να κρυώσει και να το πετάξετε.

Προστατέψτε τα φυτά σας

Οι έμπειροι κηπουροί προτείνουν να αναμιγνύετε κομματάκια αλουμινόχαρτου στο χώμα που περιβάλλει τη βάση των φυτών σας. Το αντανακλαστικό φύλλο αποθαρρύνει ανεπιθύμητα έντομα και παράσιτα όπως οι γυμνοσάλιαγκες από το να πλησιάσουν και να βλάψουν τα φυτά, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά στην προσέλκυση πεταλούδων.

Επιπλέον, το διαθλώμενο φως από το αλουμινόχαρτο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της φωτοσύνθεσης στα φυτά σας. Ορισμένοι θεωρούν ότι και η χαλαρή περιτύλιξη της βάσης των φυτών με αλουμινόχαρτο ή η τοποθέτηση κομματιών του στις βάσεις είναι πιο αποτελεσματική.