Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τις μπανάνες

6 κόλπα για να μην μαυρίζουν γρήγορα οι μπανάνες

Οι μπανάνες δίνουν ενέργεια και μεταφέρονται σχετικά εύκολα, οπότε αποτελούν μια τέλεια πρόταση για σνακ για μικρούς και μεγάλους. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα τις καθιστά χορταστικές και ιδανικές για ένα υγιεινό διατροφολόγιο.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το φρούτο δεν συντηρείται εύκολα. Εκτός και εντός ψυγείου, οι μπανάνες στο τέλος θα ωριμάσουν γρήγορα και θα μαυρίζουν.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις μπανάνες σας νωπές για όσο το δυνατόν περισσότερο, επιβραδύνοντας την διαδικασία της ωρίμανσης.

Φωτογραφία Unsplash

6 κόλπα για να μην μαυρίζουν γρήγορα οι μπανάνες

Ξεχωρίστε τις μπανάνες

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά ο διαχωρισμός τους μπορεί πραγματικά να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο διαρκούν. Αυτό θα εμποδίσει μια σάπια μπανάνα να προκαλέσει την πρόωρη ωρίμανση των άλλων.

Κρεμάστε τες ψηλά

Αν έχετε προσέξει στα μανάβικα συνήθως οι μπανάνες βρίσκονται ψηλά. Κάτι ξέρουν οι ειδικοί στα φρούτα και τα λαχανικά! Αν μπορείτε να βρείτε κάποια πατέντα στο σπίτι σας για να το πετύχετε αυτό, τότε σίγουρα θα αποφύγετε το μαύρισμα για κάποιο διάστημα.

Φωτογραφία Unsplash

Αποθηκεύστε στο σωστό σημείο

Κρατήστε τις μπανάνες σε καλά αεριζόμενο χώρο για να μην ωριμάσουν πολύ γρήγορα. Κρατήστε τες μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και την υπερβολική ζέστη. (Θυμηθείτε να μην το τοποθετήσετε πολύ κοντά στη σόμπα ή στο φούρνο).

Ψυγείο μόνο όταν είναι απαραίτητο

Όταν οι μπανάνες σας είναι στο στάδιο ωρίμανσης, μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο αν θέλετε. Αυτό θα τα κρατήσει περισσότερο για μερικές μέρες. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο, σκεφτείτε να καταψύξετε τις μπανάνες σας.

Τυλίξτε τα κοτσάνια τους σε πλαστική μεμβράνη

Ο λόγος που μαυρίζουν οι μπανάνες είναι ουσιαστικά το εθυλένιο που εμπεριέχεται στα κοτσάνια του και ενεργοποιείται με τη ζέστη. Αν επομένως τα τυλίξετε με πλαστική μεμβράνη, τότε θα καθυστερήσετε το μαύρισμα. Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίστε τις από το τσαμπί τους και καλύψτε με μεμβράνη ένα- ένα κοτσάνι.

Κουνήστε τις μπανάνες

Για να αποτρέψετε να μαυρίσουν ταυτόχρονα, επιλέξτε να αγοράσετε ξεχωριστά τις μπανάνες και όχι όλο το τσαμπί. Στη συνέχεια μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε ένα μπολ στον πάγκο σας για να είναι τακτοποιημένες.