Υγιεινή πρασοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, με βρώμη και γιαούρτι -Ετοιμη σε 10 λεπτά
Βρήκαμε μια τέλεια συνταγή για υγιεινή πρασοτυρόπιτα που χρειάζεσαι μόνο 10 λεπτά για να την ετοιμάσεις.
Είναι αλήθεια ότι απολαμβάνουμε κάθε μπουκιά από μία μοσχομυριστή πίτα. Και όταν αυτή είναι υγιεινή, τότε δεν θέλουμε κάτι περισσότερο από αυτό. Η συγκεκριμένη συνταγή που βρήκαμε στο Instagram είναι πρασοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με βρώμη, γιαούρτι και μείγμα σπόρων και είναι ιδανική επιλογή για μεσημεριανό με σαλάτα, αλλά ακόμα και για απογευματινό σνακ.
Με τις μέρες που διανύουμε να ευνοούν νέες ιδέες για την κουζίνα, αλλά και συνταγές που να είναι εύκολες και παράλληλα λαχταριστές, με μια μόνο περιήγηση στο Instagram μπορεί κανείς να βρει αμέτρητες συνταγές που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και ουρανίσκο.
Η Χρύσα Γιουλούντα, λοιπόν, Κρητικιά και παθιασμένη με την κουζίνα διατηρεί τον λογαριασμό @chrissaiscooking στο Instagram και κατά καιρούς μας χαρίζει τις πιο νόστιμες συνταγές. Μια από αυτές είναι η υγιεινή πρασοτυρόπιτα χωρίς φύλλο που χρειάζεσαι μόνο 10 λεπτά για να την ετοιμάσεις και ένα μπολ.
Ας δούμε τα υλικά και την διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής:
Υλικά:
3 πράσα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
70 γρ γιαούρτι 2 %
70 γρ αλεύρι ολικής
30 γρ βρώμη
100 γρ ανθότυρο
70 γρ φέτα
70 γρ τριμμένα τυριά
2 κουτ. σούπας άνηθο
Λίγο λάδι
Διαδικασία:
Σε τηγάνι «μαραίνουμε» το ψιλοκομμένο πράσο και το κρεμμύδι. Μεταφέρουμε σε μπολ και μαζί με τα θρυμματισμένα τυριά ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το γιαούρτι και μετά το αλεύρι, την βρώμη, τον άνηθο.
Σε λαδωμένο ταψί μεταφέρουμε το μείγμα μας και απλώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το μείγμα σπόρων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 35-40’ -μέχρι να χρυσίσει από πάνω.
Tip: Η πίτα πρέπει να κρυώσει καλά για να φαγωθεί. Καλύτερα να καταναλωθεί την επόμενη ημέρα.