Στέλιος Αγγελίδης

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν πας στον δερματολόγο -Πώς θα γίνονται πλέον οι αισθητικές επεμβάσεις

Μπορεί η καραντίνα να αποτελεί πλέον παρελθόν, ωστόσο η επάνοδος στην προηγούμενη συνθήκη ζωής μας δεν μπορεί να γίνει με άλματα. Χρειάζονται μικρά και προσεκτικά βήματα, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία σε μία από τις πιο ιδιαίτερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας.

Η επιστροφή μας λοιπόν σε αυτό που έχει γίνει γνωστό ως «κανονικότητα», πρέπει να γίνει με χειρουργική ακρίβεια. Οι νέες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε απαιτούν σχολαστικότητα και μεγάλη συνέπεια. Από το Super Market, μέχρι τον δερματολόγο μας θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, τόσο για εμάς τις ίδιες όσο και για τους ανθρώπους οι οποίοι μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Και αν για το Market, γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ήρθε η στιγμή να μάθουμε τι συμβαίνει από την στιγμή που θα κλείσουμε το ραντεβού για μια αισθητική επέμβαση, μέχρι την ώρα που θα φύγουμε από το ιατρείο.

«Για τα ραντεβού στα ιατρεία έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες» μας εξηγεί ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης, ο οποίος προετοιμάζει με τους συνεργάτες του πολύ σχολαστικά το ιατρείο προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τις οδηγίες των υπευθύνων.

«Κάθε ραντεβού θα πρέπει να προσέρχεται στο ιατρείο φορώντας μάσκα και γάντια. Η μάσκα θα παραμένει ενώ τα γάντια πρέπει να πεταχτούν στο ειδικό καλάθι. Υπάρχουν φυσικά τα αντισηπτικά που βρίσκονται σε κάθε χώρο του ιατρείου. Στην ρεσεψιόν θα υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν όσοι έρχονται στο ιατρείο. Οι ερωτήσεις θα έχουν να κάνουν με το αν κάποιο άτομο ή η κοντινό του πρόσωπο έχει νοσήσει από τον ιό Covid 19. Παράλληλα οι συνεργάτες του ιατρείου θερμομετρούν τους ασθενείς (γίνονται περίπου τρεις μετρήσεις) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν πυρετό» αναφέρει ο κύριος Αγγελίδης.

Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μας λέει ο δερματολόγος «και να προσέρχονται στον χώρο δίχως συνοδό (εξαιρούνται οι ανήλικοι και Α.με.Α). Στην διάρκεια του ραντεβού ο ασθενής (ο οποίος έχει κλείσει τηλεφωνικά το ραντεβού) θα κάνει μόνο την προσυμφωνημένη εργασία. Σε περίπτωση καθυστέρησης, το ραντεβού θα μεταφερθεί για άλλη μέρα. Αν κάποιος νιώσει αδιαθεσία πριν το ραντεβού, καλό είναι να το ακυρώσει και αυτό να μεταφερθεί σε κάποια μελλοντική στιγμή».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κύριος Αγγελίδης είναι δεδομένο ότι δεν πρέπει να προσέρχονται όσοι έχουν πυρετό πάνω από 37,2, βήχα, δύσπνοια, πονόλαιμο, καταρροή, ούτε φυσικά όσοι ταξίδεψαν πριν από 14 ημέρες.

Πέρα από τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό είναι φουλ εξοπλισμένο με μάσκες και γάντια τα οποία αλλάζουν μετά από κάθε πράξη, το ίδιο συμβαίνει και με τα ιατρικά εργαλεία τα οποία αποστειρώνονται με μεγάλη σχολαστικότητα.

«Θα υπάρχει ένα διάστημα 10 λεπτών που θα μεσολαβεί από ασθενή σε ασθενή, προκειμένου να αεριστεί επαρκώς και να απολυμανθεί ο χώρος. Όσοι έχουν άμεση επαφή με το πρόσωπο μιας ασθενούς φοράνε απαραίτητα μάσκα και ειδικά γυαλιά» εξηγεί ο δερματολόγος, καταλήγοντας στο γεγονός ότι πλέον δεν θα υπάρχουν περιοδικά, καφές ή νερό που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ασθενείς.