Συνταγή για να βάψετε με φυσικό τρόπο τα πασχαλινά αυγά -Στο χρώμα της σεζόν, από τον Σπύρο Σούλη
Βάψτε φέτος τα πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο και ο ειδικός του σπιτιού Σπύρος Σούλης έχει την καλύτερη συνταγή.
Παραδοσιακά η Μεγάλη Πέμπτη είναι η ημέρα που κάθε σπίτι βάφει τα πασχαλινά αυγά. Κρατώντας τις παραδόσεις o Σπύρος Σούλης έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών, στο χρώμα της σεζόν!
«Σας έχω την καλύτερη συνταγή για να βάψετε με φυσικό τρόπο τα πιο όμορφα πασχαλινά αβγά! Φέτος επιλέξτε έναν πιο υγιεινό τρόπο και ακολουθήστε την τελευταία τάση της μόδας που μας θέλει να βάφουμε τα αβγά μας με blueberries (μύρτιλα)!» σημείωσε πρόσφατα ο Σπύρος Σούλης στο προφίλ του στο Instagram.
Η πολύ απλή διαδικασία είναι η εξής
1. Βράστε τα αβγά σας.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε 2 φλιτζάνια μύρτιλα(μπορείτε να τα βρείτε και κατεψυγμένα στο σούπερ μάρκετ) και 2 φλιτζάνια νερό και βράστε τα.
3. Μόλις αρχίσουν να βράζουν καλύψτε το κατσαρολάκι με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά.
4. Στραγγίξτε το περιεχόμενο σε ένα βαζάκι και ρίξτε μέσα μία κουταλιά του γλυκού λευκό ξίδι.
Τώρα είστε έτοιμοι να βάλετε ένα - ένα τα αβγά σας μέσα στη βαφή. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Τα αβγά σας θα αποκτήσουν ένα πολύ όμορφο μπλε χρώμα!
Αν θέλετε να πετύχετε και τις πιτσιλιές των αβγών της φωτογραφίας, θα χρειαστείτε ένα μίγμα με μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και μισή κουταλιά της σούπας νερό. Βουτήξτε μέσα ένα στεγνό πινέλο και πιτσιλίστε τα αβγά σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!
Καλό Πάσχα και καλό τσούγκρισμα!