Μπριάμ με κοτόπουλο της Αργυρώς -Το φαγητό που φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο μας
Το μπριάμ είναι ένα από τα πιο καλοκαιρινά φαγητά. Θυμίζει όμορφες μέρες, με όλη την οικογένεια στο τραπέζι.
Το μπριάμ είναι το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό του καλοκαιριού. Είναι μια κλασσική συνταγή που την τιμούν πολλές νοικοκυρές στο σπίτι τους και μοσχοβολάει η κουζίνα φουρνιστά λαχανικά με ντομάτα.
H Αργυρώ Μπαμπαρίγου μάς προτείνει να μαγειρέψουμε μια νέα παραλλαγή του μπριάμ που έχει και κοτόπουλο. Ενας ακόμα λόγος για να ξεκινήσουμε υγιεινή διατροφή με λαχανικά και κοτόπουλο στην πιο ελαφριά και γευστική εκδοχή τους.
Ο χρόνος που χρειάζεσαι είναι 15 λεπτά για να προετοιμάσεις το φαγητό και μία ώρα για να ψηθεί στον φούρνο. Η συνταγή είναι εύκολη και τα υλικά είναι για 4 μερίδες.Το καλοκαιρινό αυτό φαγητό με υλικά της εποχής, όπως νόστιμες μελιτζάνες, τρυφερά κολοκυθάκια, κρεμμύδια, πιπεριές και μυρωδάτη ντομάτα, μάς αρέσει πολύ!
Υλικά συνταγής:
- 2 μελιτζάνες
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 κολοκυθάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα
- 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
- 1/2 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 λαδόκολλες
Εκτέλεση:
Για το μπριάμ με κοτόπουλο, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέγεθος μπουκιάς. Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε καρέ και τα προσθέτουμε. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ. Κόβουμε τα κολοκύθια σε φέτες, αν είναι μικρά, ή σε καρέ, αν είναι μεγάλα και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε καρέ, το σκόρδο, το δυόσμο, το θυμάρι, τη ρίγανη.
Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές και το προσθέτουμε στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.
Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 4 λαδόκολλες. Τις κλείνουμε σε πουγκί. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Αν θέλουμε ανοίγουμε τις λαδόκολλες και ρίχνουμε προσεκτικά το μπριάμ στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο για ακόμα 10′ και αφήνουμε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Ετοιμο!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου εδώ .