Φτιάξε ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο μέσα σε 5 λεπτά -Απίθανη, δεν θα μείνει ψίχουλο
Όλοι λατρεύουμε τις πίτες και μάλιστα τις εύκολες και νόστιμες.
Βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή για πλούσια και πεντανόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη, η οποία θυμίζει την γέμιση από κις-λορεν.
Το μόνο που έχετε να κάνετε για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, να τα ψήσετε για περίπου 20 λεπτά και να απολαύσετε την πλούσια γεύση της.
Συνταγή για ζουμερή ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο που γίνεται μέσα σε 5 λεπτά
Υλικά
- 200 γρ. τριμμένη Mozzarella
- 150 γρ. μιξ κίτρινων τυριών (Cheddar, Σκληρό Τυρί και Maasdammer)
- 350 ml φρέσκο γάλα
- 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
- 4 μεσαία αυγά
- 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το γάλα με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι.
Τέλος, προσθέτουμε τα τυριά και το αλλαντικό μας, που πριν έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.
Δείτε το βίντεο:
Την συνταγή πήραμε από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη.