Σαλάτα από την Ζωή Γιαννακάκη

3 γρήγορα και ελαφριά γεύματα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι από την διατροφολόγο Zωή Γιαννακάκη

Eσείς, τι καύσιμα εξασφαλίζετε καθημερινά για το δικό σας εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας;

Θα έλεγε κανείς ότι όταν επιλέγουμε τις τροφές που απαρτίζουν το καθημερινό μας διατροφολόγιο, ουσιαστικά διαλέγουμε τα υλικά με τα οποία χτίζουμε το σπίτι στο οποίο θα κατοικήσουμε στο μέλλον.

Τα καθημερινά γεύματα αντανακλούν την ποιότητα που δίνουμε στη ζωή μας: πρόχειρα γεύματα υποδηλώνουν «πρόχειρη» σχέση με τον εαυτό μας και επιφανειακή προσέγγιση των βαθύτερων αναγκών μας.

Ο χειμώνας που έρχεται θέλει τον οργανισμό μας καλά οχυρωμένο: με διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, νερό σε μεγάλη ποσότητα και σώμα σε κίνηση. Το ότι δεν έχετε τον χρόνο να φροντίζετε με επιμέλεια τα γεύματα που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι μια καλή δικαιολογία αλλά θα την προσπεράσουμε.

Η διατροφολόγος Ζωή Γιαννακάκη προτείνει για τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες της Bovary 3 πανεύκολες και γρήγορες συνταγές για γεύματα ισορροπημένα (με επάρκεια σε άμυλο, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) που προάγουν την διατήρηση ενός υγιούς βάρους και θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε την πρόσληψη λίπους κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Είναι ιδανικά για το lunchbox του γραφείου ή το βραδινό σας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά κι έχουν την υπογραφή της γενναιόδωρης φύσης.

Φτιάξτε τα γεύματα σε χρόνο dt, διατηρήστε τα στο ψυγείο και απολαύστε τα δροσερά!

Σαλάτα με κους κους, ντομάτα, αγγούρι και πράσινη πιπεριά

Υλικά:

1 ½ φλ. κους κους 

1 πράσινη πιπεριά

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

1 αγγούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια

250 γραμ. φέτα

λίγο μαϊντανό

λίγο ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ κόκκινα φασόλια

Λίγο καλαμπόκι

Εκτέλεση: 

Μoυλιάζουμε το κους κους σε βραστό νερό για 4 λεπτά και στραγγίζουμε.

Προσθέτουμε σε ένα μπολ το κους κους, τα λαχανικά, την φέτα, τα φασόλια, τον μαϊντανό και το καλαμπόκι.

Τέλος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Βάλτε την σαλάτα στο ψυγείο και απολαύστε την δροσερή!

Φακοσαλάτα με χρωματιστές πιπεριές και αβοκάντο:

Υλικά:

250 γρ. βρασμένες φακές

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 τριμμένο καρότο

ντοματίνια κομμένα στη μέση

λίγο μαϊντανό

λίγο ελαιόλαδο

λίγο ξύδι βαλσάμικο

Eκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις φακές, τις πιπεριές, το αβοκάντο, το καρότο και τα ντοματίνια.

Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσάμικο.

Τέλος, προσθέτετε τον μαϊντανό.

Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα και απολαύστε την σαλάτα δροσερή!

Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο και μαρούλι

Yλικά:

Κοτόπουλο βρασμένο κομμένο σε κύβους

200 γραμμάρια φιογκάκια βρασμένα

1 μέτριο μαρούλι λεπτοκομμένο

Φρέσκο κρεμμυδάκι

100-150 γραμμάρια καλαμπόκι

1 τριμμένο καρότο

Για το dressing:

μουστάρδα

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε το μαρούλι, τα φιογκάκια, το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο και το καλαμπόκι.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο και την μουστάρδα και περιχύνετε με το dressing τα ζυμαρικά και τα λαχανικά.

Διατηρήστε την σαλάτα στο ψυγείο και απολαύστε την δροσερή.

Περισσότερες συνταγές και διατροφικές συμβουλές από την Ζωή Γιαννακάκη εδώ.