Πώς να καθαρίσετε το ξύλο κοπής αν έχετε κόψει φρούτα, λαχανικά ή και κρέας
Κάθε νοικοκυρά έχει ένα ξύλο κοπής στην κουζίνα της.
Το ξύλο κοπής είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην κουζίνα κάθε νοικοκυράς. Το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση για να κόβετε το ψωμί, τα λαχανικά, τα τυριά, αλλά και τα κρέατα.
O γνωστός σεφ Ακης Πετρετζίκης δίνει χρήσιμα tips μέσα από το προφίλ του στο Instagram για όσους αγαπούν την μαγειρική και αυτή τη φορά αποκάλυψε δύο τρόπους για να πλένουμε το ξύλο κοπής: ο ένας τρόπος αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά και ο δεύτερος το κρέας, το κοτόπουλο ή και το τυρί.
Πώς να καθαρίσετε το ξύλο κοπής αν έχετε κόψει φρούτα, λαχανικά ή και κρέας
Πρώτος τρόπος: Φρούτα και λαχανικά
Βάζουμε το σφουγγαράκι σε ένα μπολ με νερό και σαπούνι και καθαρίζουμε το ξύλο κοπής. Το ξεπλένουμε και μετά περνάμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια με λάδι και το αφήνουμε να απορροφηθεί για 15-20 λεπτά. Τέλος σκουπίζουμε το ξύλο κοπής με ένα πανάκι.
Δεύτερος τρόπος: Πουλερικά, κρεατικά και τυροκομικά
Βάζουμε το σφουγγαράκι σε ένα μπολ με νερό και σαπούνι και καθαρίζουμε το ξύλο κοπής. Το ξεπλένουμε. Κόβουμε ένα λεμόνι και το περνάμε σε όλη την επιφάνεια. Μετά παίρνουμε χοντρό αλάτι και μαζί με το λεμόνι τρίβουμε όλη την επιφάνεια. Παίρνουμε μια μεταλλική σπάτουλα και ξύνουμε την επιφάνεια. Υστερα ξεπλένουμε με σαπούνι και νερό το ξύλο κοπής και στη συνέχεια βάζουμε λάδι σε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο και το αφήνουμε να απορροφηθεί για 15-20 λεπτά. Τέλος καθαρίζουμε με ένα πανάκι.
Δείτε το βίντεο: