Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για νηστίσιμο κέικ λεμόνι -Αφράτο και αρωματικό, το τέλειο γλυκό σνακ για την Σαρακοστή

Η νηστεία μπορεί να ακούγεται σε πολλούς «δύσκολη» υπάρχουν όμως εκείνες οι συνταγές που δίνουν νοστιμιά στην καθημερινότητα όσων επιλέγουν να νηστέψουν.

Μια τέτοια συνταγή είναι και το αφράτο κέικ λεμονιού.

Για να το ετοιμάσετε δεν χρειάζεται να προσθέσετε αυγά και γενικότερα ζωικά προϊόντα, αντιθέτως, το κέικ σας θα είναι λαχταριστό με νηστίσιμα υλικά.

Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και βήμα -βήμα τις οδηγίες για να φτιάξετε το μείγμα και να έχετε μέσα σε λίγη ώρα το πιο αρωματικό κέικ λεμόνι.

Αφράτο νηστίσιμο κέικ λεμόνι

Υλικά

  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 2/3 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα αμυγδάλου και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά.

Με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μας ένα και να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.

Σε μια φόρμα για κέικ, αφού έχουμε περάσει με λίγο λάδι και έχουμε αλευρώσει, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα και ψήνουμε στους 180 για 35 με 40 περίπου λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας.