Kουραμπιέδες λαδιού που λιώνουν στο στόμα
Ηρθε η στιγμή να φτιάξεις τους πιο νόστιμους και εύκολους κουραμπιέδες λαδιού που απλά θα σε ξετρελάνουν.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φυσικά τα γλυκά έχουν τον πρώτο λόγο. Τις γιορτές σίγουρα έχουν την τιμητική τους οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, ενώ δεν λείπουν ποτέ από το εορταστικό τραπέζι.
Και οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα έχουν φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι χωρίζονται σε... στρατόπεδα. Βέβαια και τα δυο γλυκά είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά και δύσκολα κανείς μπορεί να πει ποιο είναι το πιο ωραίο.
Kουραμπιέδες λαδιού που λιώνουν στο στόμα
Αν είσαι φαν του κουραμπιέ, βρήκαμε μια συνταγή για εύκολους και νόστιμους κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα. Φέτος μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας κουραμπιέδες και να γεμίσουμε τις πιατέλες με αυτές τις μικρές, λαχταριστές μπουκίτσες που κοσμούν τα γιορτινά τραπέζια μας.
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 70 γρ αμύγδαλο
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 βανιλίνες
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 2-3 λεπτά. Τα σπάμε σε έναν πολυκόφτη να ναι χοντροκομμένα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα σπασμένα αμύγδαλα, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικεν, την σόδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Μετράμε μπαλάκια των 25 γρ να ναι το καθένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-11 λεπτά στους 170 c. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Την συνταγή πήραμε από το live-kitchen.gr.