Με αυτό το κόλπο θα κοιμηθείτε πιο γρήγορα -Γιατρός του TikTok αποκαλύπτει
Ο γιατρός Σκοτ Γουόλτερ που δραστηριοποιείται στο Ντένβερ με βίντεό του στο TikTok μοιράζεται με το κοινό του κάποιες τεχνικές που βοηθούν στο πρόβλημα της αυπνίας.
Ο πιστοποιημένος δερματολόγος Σκοτ Γουόλτερ με τους χιλιάδες ακόλουθους στα social media, υποστηρίζει πως αν καταφέρετε να μετατοπίσετε την προσοχή σας από τα συνειδητά μοτίβα σκέψης που σας κρατούν ξύπνιους, τότε θα αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα.
Το βίντεο του δερματολόγου έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού έχει περισσότερες από 4,2 θεάσεις.
Σύμφωνα με τη New York Post, στις ΗΠΑ 50 έως 70 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από χρόνιες διαταραχές ύπνου. Το 2020, το 14,5% των ενηλίκων των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δυσκολεύονταν να κοιμηθούν σχεδόν κάθε μέρα ή αρκετές ημέρες. Δυστυχώς, η παρατεταμένη απώλεια ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτη, εγκεφαλικό επεισόδιο, παχυσαρκία και κατάθλιψη.
Ο Γουόλτερ χαρακτήρισε αυτή την πρακτική ως το απόλυτο κόλπο για να κοιμηθεί κανείς πιο γρήγορα, εξηγώντας ότι αυτή η διαδικασία μιμείται τα μικοόνειρα, τα οποία βλέπουμε κατά τη μετάβαση μας στον ύπνο, ενημερώνοντας τον εγκέφαλό μας ότι πρόκειται να αποκοιμηθούμε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τεχνικές που μπορούμε να δοκιμάσουμε.
«Μία στρατηγική είναι απλώς να σκεφτόμαστε τυχαίες λέξεις ή αντικείμενα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα: αγελάδα, φύλλο, σάντουιτς, βούτυρο, συκώτι, τέτοια πράγματα – απλώς τυχαίες λέξεις που δεν έχουν νόημα, η δεύτερη τεχνική είναι να επιλέγουμε ένα γράμμα της αλφαβήτου ενώ μετράμε τους παλμούς της καρδιάς μας, δηλαδή: κάθε οκτώ χτύπους να σκεφτόμαστε μία λέξη που αρχίζει με το γράμμα που επιλέξαμε».
Από την πλευρά του ο Ντόρσει Στάντις, νευροεπιστήμονας συνιστά να επιλέξουμε να σκεφτόμαστε λέξεις που ξεκινούν από «ρ» και έπειτα όταν έχουμε εξαντλήσει όλες τις λέξεις από το συγκεκριμένο γράμμα, προχωράμε στο επόμενο, έως ότου να αποκοιμηθούμε -κάτι που θα συμβεί στα επόμενα δέκα λεπτά.
Αυτές οι τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν το νευρικό σύστημα να χαλαρώσει έτσι ώστε να αποκοιμηθούμε. Ωστόσο αν δε βρείτε τη λύση με αυτές τις τεχνικές μπορείτε να δοκιμάστε τις βαθιές αναπνοές και το μέτρημα που επίσης έχει αποδειχθεί ότι ηρεμεί το ΚΝΣ.