Αυγό και ψάρι: Τελικά μπορούμε να τα τρώμε μαζί; Διατροφολόγος απαντά
Η αλήθεια είναι πως όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε καταναλώσει κατά διαστήματα τροφές και σνακ τα οποία μας έχουν δημιουργήσει την απορία αν θα πρέπει να καταναλώνονται μαζί, ή ποια είναι ενδεχομένως τα πιθανά συμπτώματα που μπορούν να προκληθούν από μη «σωστούς» συνδυασμούς τροφίμων;
Ένας τέτοιος διατροφικός συνδυασμός είναι και το αυγό μαζί με το ψάρι που πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν στους καταλόγους μενού ή σε συνδυασμούς σαλάτας.
Ο συγκεκριμένος συνδυασμός ωστόσο είναι προς αποφυγή διότι δεν είναι θρεπτικός ως προς τον οργανισμό!
Ο διατροφικός αυτός συνδυασμός χαρακτηρίζεται, μέσα από ιατρικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, ως «τοξικός» για τον οργανισμό, προκαλεί στομαχικές διαταραχές, δυσπεψία, πρήξιμο και έντονο φούσκωμα που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε έντονες καούρες αλλά και διάρροια.
Υπάρχει έντονη αντίδραση ανάμεσα σε αυτές τις δύο τροφές η οποία επηρεάζει τις διάφορες βιοχημικές διεργασίες του μεταβολισμού μας αρνητικά δημιουργώντας ανεπιθύμητα «σύμπλοκα» στον οργανισμό. Μάλιστα είναι δύο τροφές έντονα αλλεργιογόνες που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και τροφική αλλεργία ή δηλητηρίαση.
Συμπερασματικά, καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους συνδυασμοί αλλά ακόμα και αν τύχει να συμβούν, να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένης συχνότητας.
«Πηγή: Pubmed “Allergens from fish and egg”, https://doi.org/10.1034/j.1398-9995.2001.00912.x
Ευχαριστούμε την διατροφολόγο Αλεξιάδου Αγγελική για το άρθρο.
Blog: https://aggelikialexiadou.blogspot.com,Instagram,Facebook