Το πιο λαχταριστό γλύκισμα με χουρμάδες -Με μόνο τρία υλικά
Η φύση είναι γεμάτη θησαυρούς σε κάθε εποχή. Έχει το μοναδικό χάρισμα να μας προσφέρει ό,τι χρειαζόμαστε για να ζούμε καλύτερα.
Με την γενναιοδωρία και την φαντασία της, μπορεί να καλύψει κάθε γαστρονομική μας ανάγκη. Αρκεί συνδυάσουμε κατάλληλα τα υλικά της.
Οι χουρμάδες, μια αληθινή υπερτροφή, μπορούν να δημιουργήσουν τα πιο πλούσια σε γεύση γλυκίσματα βάζοντας την ζάχαρη στην άκρη.
Αποτελούμενοι από φυσικά σάκχαρα (γλυκόζη και φρουκτόζη σε ίση αναλογία), πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο, είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας.
Ένα γλύκισμα 3 υλικών θα σας ενθουσιάσει. Τι θα λέγατε αν συνδυάζατε την υπέροχη γεύση των χουρμάδων με την πλούσια γεύση του φυστικοβούτυρου (που εννοείται ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες). Την γεύση των δύο υλικών, θα συμπληρώσει τι άλλο; Η σοκολάτα στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Χουρμάδες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα: πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση του γλυκίσματος που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Τι θα χρειαστείτε:
Χουρμάδες
Φυστικοβούτυρο (είτε απαλό με πλήρως αλεσμένα φιστίκια είτε crunchy με θρυμματισμένα)
Κουβερτούρα 70%
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, γεμίζουμε το κενό με φυστικοβούτυρο (δεν θέλουμε να ξεχειλίζουν!).
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Στη συνέχεια, βουτάμε τους χουρμάδες στη σοκολάτα.
Τους αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν.
Τους βάζουμε στο ψυγείο για 40 περίπου λεπτά.
Έτοιμοι! (σσ. η γεύση τους θα σας θυμίσει το Snickers!)