Φλερτ online: Το χεράκι στο messenger δεν είναι απάντηση (τελεία και παύλα)
Σίγουρα έχει τύχει να βρεθείς και εσύ σε αυτήν τη θέση. Γνωρίζεις ωραίο (με την υποκειμενική έννοια της λέξης) τύπο και ξεκινάτε το φλερτ.
Όπου φλερτ βλέπε ατελείωτες ώρες chatting στο messenger, like και αντιδράσεις σε stories, σχόλια σε posts και πολλά ακόμα που ναι μεν υποδηλώνουν ένα κάποια ενδιαφέρον, αλλά δε συγκρίνονται με την real life επαφή και το ένδοξο κόρτε -φαινόμενα που έπαυσαν γύρω στις αρχές του 2000, από τότε δηλαδή που τα social media κατέκτησαν τον κόσμο. Αλλά τι να κάνουμε, θα προσαρμοστούμε.
Τέλος πάντων, μετά από λίγο καιρό που μιλάτε και μετά από κάποια ραντεβού κάτι σου φαίνεται να έχει αλλάξει. Γίνεται πιο απόμακρος, για κάποιον αψυχολόγητο λόγο, οι συζητήσεις γίνονται πιο σύντομες και ψυχρές, το λήγει αυτός συνήθως και σε αφήνει στα κρύα του λουτρού με μονολεκτικές απαντήσεις τύπου «ναι», «όχι», «ίσως» και άλλα τέτοια ωραία που σε κάνουν να θέλεις να κοπανήσεις το κινητό στο πάτωμα ή να το πετάξεις στον τοίχο (δεν έχεις αποφασίσει ακόμα).
Εντάξει, κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι πάει, του πέρασε. Το online παιχνιδάκι που είχατε μάλλον κάπου εδώ τελειώνει. Αλλά σου δίνει κάποιες απειροελάχιστες κινήσεις του σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι, ίσως το «end» να είναι «happy» τελικά. Το φαινόμενο αυτό, με το οποίο ασχολούνται πολλά διεθνή μέσα και προσπαθούν να αναλύσουν τα (επαναλαμβάνω) αψυχολόγητα που κάνουν μερικοί, αντί να λήξουν το πράγμα σταράτα και με ειλικρίνεια, λέγεται soft ghosting.
Τι είναι το soft ghosting;
Ουσιαστικά, είναι μια μορφή του γνωστού σε όλους «ghosting», όπου ο λεγάμενος γίνεται «φάντασμα», δηλαδή εξαφανίζεται ξαφνικά από προσώπου γης και δε σηκώνει τηλέφωνα ούτε απαντά στα μηνύματα. Βέβαια, αν και το έχουν ονομάσει «soft», μάλλον είναι πιο σκληρό, γιατί δίνει ψήγματα ελπίδα -όσο ξεκάθαρα και αν είναι τα πράγματα σε όποιον παρακολουθεί την ιστορία σας ως τρίτος παρατηρητής (κοιμήσου, δε θα στείλει).
Οι κινήσεις λοιπόν που περιλαμβάνονται στο soft ghosting είναι, χεράκι ως απάντηση στο τελευταίο μήνυμα που του έστειλες (ή ακόμα χειρότερα να του βάλει like). Καρδούλα στο comment που του έγραψες στο Instagram ή αντίδραση σε στόρι σου. Γενικά οτιδήποτε μπορεί να κάνει για να μην ανοίξει κουβέντα μαζί σου, αλλά να μην κόψει και εντελώς.
Έτσι λοιπόν κι εσύ (επειδή προφανώς έχεις δαγκώσει τη λαμαρίνα και θες, αν υπάρχει αυτή η πιθανότητα, όντως να γίνει κάτι παραπάνω μεταξύ σας) βρίσκεσαι σε μια θέση που δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Πρέπει να απαντήσεις στο χεράκι που σου έστειλε με ανάλογο τρόπο; (όχι) Αυτά που κάνει σημαίνουν μήπως ότι ενδιαφέρεται;
H Louise Troen, αντιπρόεδρος του τμήματος International Media & Communications του dating app “Bumble” μιλώντας στο Stylist συμβουλεύει να δώσετε στο πρόσωπο λίγα περιθώρια χρόνου, πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα. Δηλαδή μην καταλήξετε στο ότι σας αγνοεί αν δεν δείχνει ένθερμο ενθουσιασμό για δυο-τρεις μέρες, αλλά αν αυτό συνεχιστεί για μια εβδομάδα, το μήνυμα μάλλον είναι ξεκάθαρο.
Επίσης, μην σκέφτεστε ανόητους κανόνες περί ημερών και ωρών που πρέπει να περιμένετε μέχρι να ξαναεπικοινωνήσετε εσείς μαζί του, απλώς φροντίστε να είστε πιο ξεκάθαρες για το τι είναι αυτό που θέλετε και προσπαθήστε να δώσετε ραντεβού κάπου για να βρεθείτε «Προτείνετε ώρα και μέρος και κρίνετε από την αντίδρασή του. Αν δεν υπάρχει απόκριση, τότε πιθανότατα να πρόκειται όντως για soft ghosting, οπότε μάλλον θα ήταν χάσιμο χρόνου το ραντεβού έτσι κι αλλιώς» τονίζει η Troen.
Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην ξεχνάτε και τα δικά σας θέλω και τις δικές σας ανάγκες. Μην ξοδεύετε τον χρόνο σας σε μια άσκοπη συνομιλία, αν βλέπετε ότι δεν οδηγεί πουθενά, και μη μελετάτε κάθε like, κάθε φτωχή καρδούλα στα σχόλια ή κάθε προηγούμενη συζήτησή σας, ψάχνοντας πότε και γιατί στράβωσε το πράγμα. Ο χρόνος είναι χρήμα και πρέπει να τον ξοδεύετε εκεί που αξίζει πραγματικά.