Φωτογραφία: Unsplash/@k8_iv

Εύκολο κέικ με κακάο -Αφράτο και φουλ σοκολατένιο, δεν έχεις δοκιμάσει καλύτερο

Το κέικ είναι ένα γλύκισμα που μπορεί να συνοδευτεί στον καφέ ή το τσάι μας, όλη την ημέρα.

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό και γευστικό κέικ δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, στην προκειμένη περίπτωση όμως μοιάζει παιχνιδάκι. Η πλούσια σοκολατένια του γεύση είναι κάτι που σίγουρα κερδίζει πόντους ενώ είναι αφράτο και σίγουρα κανένας δεν θα μπορεί να αρνηθεί ένα δεύτερο κομμάτι.

Η συγκεκριμένη συνταγή για το εύκολο κέικ με κακάο θα γίνει η μοναδική που θα φτιάχνετε αφού παρά τη σοκολατένια γεύση του, είναι χορταστικό και ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο σνακ.

Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου

Εύκολο κέικ, σοκολατένιο και λαχταριστό

Υλικά:

  • 25 γραμμάρια κακάο
  • 60 ml βραστό ζεστό νερό
  • 180 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
  • 4 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 2 γραμμάρια αλάτι
  • 225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί 23 x 13 cm. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη σκόνη κακάου με το βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί η σκόνη κακάου και να είναι λεία για το κέικ μας. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι κέικ με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μίξερ με το σύρμα χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις βανίλιες και την ζάχαρη και χτυπήστε, σε μέτρια υψηλή ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά για το κεικ. Τέλος προσθέστε το κρύο μείγμα του κακάου και χτυπήσετε το για 2 λεπτά.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το μείγμα αλευριού, σε δύο δόσεις, μαζί με το γάλα και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στην βουτυρωμένη και με κακάο φόρμα κέικ. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά, τσεκάρετε με ένα μαχαιράκι ότι έχει ψηθεί.

Για το γλάσο Σοκολάτας (προαιρετικά)

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη 70%
  • 1 κ.τ.σ μέλι
  • 30 γρ βούτυρο

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ με το βούτυρο και το μέλι. Όταν ζεσταθεί αρκετά η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε μέσα στο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 2 λεπτά, έπειτα ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στο κέικ το γλάσο. Καλό θα είναι το κέικ να το έχουμε τοποθετημένο πάνω σε μια σχάρα ώστε η περιττή σοκολάτα να τρέξει σε ένα ταψάκι.