Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως -Το εστιατόριο που έβαλε ξανά τον Κορυδαλλό στoν γαστρονομικό χάρτη
Η εμβληματική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία της Φίνος Φίλμ «Η Παριζιάνα», που ως αγανακτισμένη μοδίστρα εκτόξευε στην Ρένα Πασχαλίδου διαμαρτυρόμενη για τις «ατασθαλίες» της δεύτερης, έχει γίνει σύνθημα των καλοφαγάδων.
Με το χιούμορ που τους διακρίνει, η Λίλα και ο Μιχάλης Καραγιάννης, που είναι δίδυμα αδέλφια, αυτή την ονομασία επέλεξαν για το boutique εστιατόριό τους που ξαναέβαλε τον Κορυδαλλό στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης, κάνοντας μάλιστα το πορτρέτο της Σούζυ και λογότυπο του μαγαζιού.
Σε μια παλιά μονοκατοικία λοιπόν με υπέροχη αυλή δημιούργησαν ένα γουστόζικο στέκι με συνταγές εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση, που «πειράζονται» δημιουργικά σε comfort συνδυασμούς, ενώ δεν λείπουν και οι έθνικ επιρροές.
Η εσωτερική σάλα με τις γουστόζικες ταπετσαρίες, το vintage μωσαϊκό στο πάτωμα, το τζάκι που καίει όταν κάνει κρύο και η παλιά ραπτομηχανή δίπλα στην οποία βρίσκεται ένα ύφασμα με το ίδιο ακριβώς μοτίβο που πρόβαρε η μερακλού Σούζυ, συμπληρώνουν τη ρετρό ατμόσφαιρα, ενώ, οι μικρές λεπτομέρειες στη διακόσμηση κάνουν τη διαφορά.
Ο κατάλογος, μικρός κι ευέλικτος, όμως, οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρες, όπως δηλαδή θα τις ήθελε και η Σούζυ. Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν ότι «μαγειρεύουν με πάθος, αγάπη και φαντασία, εξερευνώντας νέους, διαφορετικούς και αναπάντεχους γευστικούς προορισμούς», και όχι δεν έχουν καμία πρόθεση να μην χωράμε στα ρούχα μας, αλλά αντίθετα δίνουν μεγάλη προσοχή στις εκλεκτές πρώτες ύλες, που αποτελούν τη βάση μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής.
Στα ορεκτικά, θα βρείτε λαβράκι καρπάτσιο με ρόκα lime και ντοματίνια, spring rolls γαρίδας με λαχανικά, σουσάμι και sweet chili, sticks πικάντικης γραβιέρας με νιφάδες καλαμποκιού και chutney βατόμουρο, συκωτάκια μοσχαρίσια μαγειρεμένα σε κονιάκ, καραμελωμένα εσαλότ, τζίντζερ και lime, μπρουσκετάκια με φιλέτο ψαρονέφρι, ντοματίνια κονφί, κρέμα γκοργκοντζόλα και cranberries.
Από σαλάτες, δοκιμάστε τη δροσερή πατατοσαλάτα με κάπαρη, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα και σάλτσα μουστάρδας ή την πληθωρική Σούζυ με ρόκα, βαλεριάνα, iceberg, ψητό μανούρι, μπρεζάολα, καραμελωμένα φιστίκια, κουκουνάρι και σάλτσα φράουλας.
Στα κυρίως πιάτα τώρα, ο σεφ αξιοποιεί τις πρώτες ύλες και τα βότανα της ελληνικής γης, προσεγγίζοντας γεύσεις που ξυπνούν μνήμες της παιδικής μας ηλικίας με ευφάνταστο τρόπο.
Μπορείτε, λοιπόν, να δοκιμάσετε φιλέτο κοτόπουλο μπούτι με λεμόνι, ψητό σκόρδο, θυμάρι και ρύζι basmati, φρέσκο λαβράκι σχάρας σε κρούστα χοντρού αλατιού συνοδευόμενο με χόρτα εποχής, χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα ανανά, σταφίδα και στυλ φραϊ ρύζι με ζουλιέν λαχανικά, ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα μουστάρδας, μενταγιόν ψαρονέφρι με αρωματική σάλτσα espressο και σπιτικό πουρέ πατάτας, burger τραγανού κοτόπουλου με πάνκο, σε βουτυρωμένο ψωμάκι μπριος, μπέικον, πίκλα αγγουράκι και μαγιονέζα μαύρης τρούφας, tagliata από κόντρα μόσχου με τραγανές πατάτες και σάλτσα barbeque.
Οι pasta lovers θα βρουν ένα απολαυστικό κριθαρώτο με σωτέ λαχανικά, σταφίδες και κατσικίσιο τυρί, ριζότο μανιταριών με cranberries και αρωματικό λάδι τρούφας, πένες με κοτόπουλο blue cheese, άγρια ρόκα και κουκουνάρι αλλά και λινγκούινι με γαρίδες, φινόκιο πορτοκάλι και φρέσκα βότανα.
Στο τέλος, για επιδόρπιο,σάς περιμένει ένα αμαρτωλό cheesecake mojito, ένα banoffee με κρέμα καφέ και βάση σοκολάτας, μια crème brulee σοκολάτας και άγρια φραγκοστάφυλα κι ένα θεϊκό mille-feuille.
Στην κάβα, θα βρείτε μπύρες, ούζο, τσίπουρο και βιολογικό κρασί Λήμνου, αλλά και μια λίστα από signature cocktails, ενώ από τα ηχεία θα ακούτε καλές μουσικές επιλογές από τον χώρο της τζαζ και της soul.
Δημητρίου Μαλαγαρδή 56, (Πρώην Ρούσβελτ) Κορυδαλλός, 21 0496 9325