Ψητά ροδάκινα με κρέμα γιαουρτιού και σάλτσα μελιού -Το δροσιστικό σνακ με γεύση καλοκαιριού
Τα ροδάκινα είναι ένα από τα φρούτα του καλοκαιριού που λατρεύουμε να τρώμε. Ζουμερά, μυρωδάτα, με δροσιστική γεύση, είναι το ιδανικό σνακ, κατά τα ζεστά, καλοκαιρινά μεσημέρια.
Ωστόσο, μπορούμε να τα φάμε και με διαφορετικό τρόπο και όχι μόνο ωμά, όπως τρώμε τα περισσότερα φρούτα. Τα ψητά φρούτα είναι ένα γλυκό που ανεβαίνει σε δημοφιλία ενώ υπάρχουν άπειρες συνταγές για να φτιάξεις αυτή που σου κάνει κλικ.
Βρήκαμε τη φανταστική συνταγή του food editor του Guardian, Liam Charles, για ψητά ροδάκινα με μέλι, κανέλα και θυμάρι με λαχταριστή γεύση και απίθανο άρωμα.
Τα ροδάκινα παντρεύονται εύκολα με αλμυρές και πικάντικες γεύσεις. Εμείς προτιμήσαμε να συνδυάσουμε τα ψητά ροδάκινα με γιαούρτι για δροσιστική, καλοκαιρινή γεύση.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
4 ώριμα ροδάκινα, κομμένα και χωρίς κουκούτσια
50ml φυτικό λάδι
Για την κρέμα
180ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα από δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο φύλλα από θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μέλι
180 γρ. γιαούρτι
½ κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα μέλι-κανέλα
75 γρ. ανάλατο βούτυρο
3 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνδυάζουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ρίχνουμε το μείγμα σε άλλο μπολ και προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με το χέρι ή με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει fluffy και ελαφρύ.
Για τη σάλτσα μέλι-κανέλα, βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μεσαία φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να μαγειρευτεί, κουνώντας το κατσαρολάκι για να μην καεί, μέχρι να ροδίσει.
Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το μέλι, τη βανίλια και την κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανάβουμε το grill σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα κομμένα ροδάκινα.
Τα αλείφουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε, και τα βάζουμε σε πιάτα.
Ρίχνουμε κρέμα πάνω σε κάθε ροδάκινο και ραντίζουμε με τη σάλτσα.
Έτοιμα! Καλή απόλαυση!