Bond: Το πρώτο αποκλειστικά Eco friendly μαγαζί βρίσκεται στον Άλιμο
«Bond», σημαίνει δεσμός, κι αυτό ακριβώς το όνομα επέλεξαν τα αδέρφια Παύλος και Ευγένιος Μπράτος για το all day café-restaurant που άνοιξαν στον Άλιμο, κοντά στο Βυζαντινό Κέντρο.
Η ιδιαιτερότητα αυτού του μαγαζιού είναι πως έχει φτιαχτεί αποκλειστικά από τέσσερα κοντέινερ, που οι ιδιοκτήτες αγόρασαν μεταχειρισμένα. Μάλιστα πρόκειται για το μοναδικό μαγαζί σε όλη την Αττική, που υιοθετεί εξ ολοκλήρου την κουλτούρα του upcycling, μια τάση αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό. Εδώ λοιπόν τα περισσότερα έπιπλα, όπως μια μεγάλη βιβλιοθήκη, είναι χειροποίητα και τα έφτιαξαν ο Παύλος με τον Ευγένιο με τα χέρια τους από υλικά που επαναχρησιμοποιούνται, προκειμένου να μην καταλήξουν στα σκουπίδια.
Μεγάλο ατού είναι ο τεράστιος εξωτερικός χώρος, ο μισός μάλιστα στεγάζεται ώστε να λειτουργεί και τον χειμώνα. Από την οροφή κρέμονται υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου, ενώ υπάρχει και πλέγμα, πράγμα που σημαίνει ότι σε λίγο καιρό, όταν τα φυτά μεγαλώσουν, η οροφή θα γίνει καταπράσινη.
Τα δυο αδέρφια, αθλητές με μεγάλες διακρίσεις στο Box και το Kick Boxing και πάνω από δέκα χρόνια προπονητική εμπειρία, έχουν το δικό τους γυμναστήριο στη περιοχή, οπότε ξεκίνησαν με σκοπό να δημιουργήσουν έναν χώρο για να προσφέρουν στους πελάτες του υγιεινές επιλογές και να τους προτείνουν έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής. Μετά το όλο εγχείρημα άνοιξε στο κοινό και πήρε τον δικό του δρόμου.
Βασική επιδίωξη του «Bond» είναι να μας μυήσει έναν νέο τρόπο ζωής, που τιμά το περιβάλλον, προτείνοντας διατροφικές επιλογές που τονώνουν και αναζωογονούν τον οργανισμό.
Γι’ αυτό ξεκινάει να σερβίρει από τις επτά το πρωί, προσφέροντας πρωινό take away, χειροποίητες πίτες και τάρτες, που παρασκευάζονται in situ και γευστικό, αλλά και γευστικά brunches με fitness bowls και super bowls, συνταγές αυγών -από ελληνικό καγιανά μέχρι ευρωπαϊκά ποσέ- αλλά και pancakes για όσους θέλουν να την κάνουν την αμαρτία τους. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με detox χυμούς ή χορταστικά smoothies, που θα σας γεμίσουν με ενέργεια για να συνεχίσετε τη μέρα σας.
O σεφ Αντώνης Χάλαρης που έχει αναλάβει την κουζίνα χρησιμοποιεί αρκετά βιολογικά προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και φροντίζει να δημιουργεί ισορροπημένα γεύματα, εμπνευσμένος τόσο από την ελληνική γαστρονομία όσο και από τις κουζίνες του κόσμου.
Έτσι στην κύρια κάρτα, θα βρείτε ιταλικές πίτσες και μακαρονάδες, αμερικάνικα burgers ή rib-eyes, αλλά και πιο ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, όπως το κριθαρότο με το σκορδάτο αρνάκι και το καπνιστό τυρί, ή τα σκιουφιχτά με σπαράγγια και μανιτάρια, που σερβίρονται αρμονικά με τραγανό προσούτο και πεκορίνο.
Φυσικά δεν λείπουν και οι χορτοφαγικές επιλογές, ενώ οι λάτρεις των ψαριών αλλά και όσοι προσέχουν τη γραμμή τους μπορούν να δοκιμάσουν έναν σολομό στον ατμό με πολύχρωμη κινόα, φινόκιο, κουνουπίδι και μπρόκολο.
Δυνατό χαρτί του καταλόγου οι σαλάτες, που μπορούν να υποκαταστήσουν ένα γεύμα, ειδικά αν επιλέξετε να προσθέσετε ψητό κοτόπουλο, γαρίδες ή μοσχαρίσιο κρέας στη σχάρα.
Κι αν νομίζετε ότι η υγιεινή διατροφή απαγορεύει τα γλυκά θα διαψευστείτε, αφού στο «Bond» μπορείτε να δοκιμάσετε επιδόρπια που θα σας αποδείξουν το αντίθετο όπως ένα cheesecake με λευκή σοκολάτα και coulis φράουλας, ένα υγρό κέικ με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, τιραμισού ή lemon pie.
Στην μπάρα τώρα θα δοκιμάσετε κλασικές και signature επιλογές από κοκτέιλς, ενώ θα βρείτε περίπου έξι με επτά ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες, που σύντομα όπως μάθαμε θα αυξηθούν.
Τις Δευτέρες όσοι αγαπούν το καλό κρασί, μπορούν να δοκιμάσουν εξαιρετικές επιλογές από το Wine bar με 30% έκπτωση σε όλα τα μπουκάλια, ενώ τις Πέμπτες οι κυρίες έχουν την τιμητική τους στα Ladies Nights, όπου δεύτερο ποτό είναι κερασμένο από το μαγαζί.
Μεγάλης Του Γένους Σχολής 2, Άλιμος, 2109902035