5 προτάσεις για δείπνο υψηλής γαστρονομίας για να γιορτάσετε του Αγίου Βαλεντίνου -Τα ευφάνταστα μενού των chefs
Τα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας έχουν ετοιμάσει μενού για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου με ενδιαφέρουσες προτάσεις
Ακολουθώντας το ρητό «ο έρωτας περνάει από το στομάχι» τι καλύτερο από μια έξοδο για ρομαντικό δείπνο για δύο, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική, καθώς οι chefs των εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας ετοίμασαν ένα ολοκληρωμένο μενού που θα εξιτάρει τον ουρανίσκο σας χαρίζοντας περαιτέρω μαγεία στη βραδιά σας.
Επιλέξαμε 5 εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, που συμπεριλαμβάνονται στο Michelin Guide, παρουσιάζοντας τα menu για να επιλέξετε που θα απολαύσετε το δείπνο σας το πιο ρομαντικό βράδυ του χρόνου.
Το menu του εστιατορίου Vezene για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου
Πρωτοπόρος, και διαρκώς ανήσυχος ο σεφ Άρης Βεζενέ διατηρεί μια ενδιαφέρουσα περιέργεια μέσα στην κουζίνα του και αυτό διακρίνεται παρακολουθώντας τη πορεία του μέσα από τα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι των επισκεπτών του. Το εστιατόριο Vezene είναι σταθερά στα προτεινόμενα του Michelin Guide.
-Στρείδια και σαμπάνια
Mignonette, πράσινο Μήλο, λάδι λουίζας, μηλόξυδο
-Σαλάτα θαλασσινών
Ψάρι σασίμι, γαρίδα Αμβρακικού, μύδι τουρσί, πίκλα λεμόνι
-Cecina flatbread
Burrata, θυμάρι, φουντούκι, σάλτσα verde, κρεμμύδι τουρσί
-Καραβίδα στη θράκα
Beurre noisette, άγρια χόρτα, φρέσκια ρίγανη, yuzu kosho
-Caviar pasta
Χαβιάρι ossetra, χειροποίητο ζυμαρικό, ξύσμα λεμονιού, ζωμός αγριομάραθου
-Φιλέτο αγελάδας chateaubriant
Εσπούμα με τρούφα, horseradish, beef jus, ρίζα μαϊντανού
-Σοκολάτα
Λευκή ναμελάκα, φρέσκιες φράουλες, κρέμα αμυγδάλου
-Mignardise
Τιμή: 120euro/το άτομο
Βρασίδα 11, Αθήνα
Το μενού του εστιατορίου Le Pavillon Athens για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου
Το εστιατόριο που συνδυάζει μοναδικά τις δύο πατρίδες του Γάλλου σεφ, Jean Charles Metayer, και στεγάζεται σε μια αρχοντική μονοκατοικία, στο Χαλάνδρι, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες από την έναρξη του να μπει ως προτεινόμενο στο Michelin Guide και να παραμένει σταθερά στο διασημότερο κατάλογο γαστρονομίας του κόσμου.
- Ψωμί και βούτυρο
-Στρείδι μαργαριτάρι
-Τραγανό στρείδι με καρύδα και εσπεριδοειδή
-Ταρτάρ γαρίδας
-Salicornia, beurre Blanc και χαβιάρι d’aquitaine
-Τόνος στη σχάρα
-Φουά γκρα, πράσινο μήλο και σάλτσα τζίντζερ
-Μοσχάρι κοκκινιστό
Σε κόκκινο κρασί σερβιρισμένο με καπνιστό χέλι και σέλινο
-Mon Coeur coulant
Τιμή: 110euro/το άτομο
Περικλέους 31, Χαλάνδρι
Το menu του εστιατορίου Σπονδή για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου
Η Σπονδή, το εστιατόριο που σύστησε την υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα, έχει ετοιμάσει ένα ευφάνταστο menu συνδυάζοντας πιάτα με ψάρι και κρέας που έρχονται στο πιάτο σαν έργα τέχνης. Το βραβευμένο εστιατόριο με αστέρι Michelin εδώ και δύο δεκαετίας έχει καταφέρει να παραμένει πρωτοπόρο, ενώ πέρα από τις τεχνικές αυτό που κερδίζει τον επισκέπτη είναι η εξαιρετική πρώτη ύλη.
-Χαβιάρι Ossetra
Κουνουπίδι, Haddock, Σχοινόπρασο
-Φουά Γκρα Παρφέ
Παντζάρι, Σαμπούκος
-Γαρίδα Carabineros
Κρεμμύδι, Μάνγκο, Κόλιανδρος
-Μπακαλιάρος της Παταγονίας
Καρύδα, Κάρυ, Λάχανο, Ταμάρινθος
-Μαύρο βοδινό της Βαλτικής
Πατάτα, Μανιτάρι, Εσαλλότ, Μαϊντανός
-Τυρί Comté Gratiné
Κρεμμύδι, Vin Jaune
-Κόκκινα Φρούτα
Βανίλια, Κόκκινο Κρασί, Γλυκά Μπαχαρικά
Τιμή: 200euro/το άτομο
Πύρρωνος 5, Αθήνα
Hytra
Οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις εκτελούνται με μια σύγχρονη έμπνευση και ματιά με τα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι να είναι εκλεκτά κομψοτεχνήματα στο εστιατόριο Hytra που διατηρεί το αστέρι Michelin.
-Η Ρόζα της Σμύρνης
πράσινο μήλο/ ρόδι
-Αστακός
χτένι/ αρακάς/κόκκινο λάχανο
- Τομάτα – πέστροφα
πιπερίτσα Πέλλας | Φράουλα τουρσί | garden on top
-Μπαρμπούνι
μπουρδέτο | τσιγαριστά χόρτα πατάτα - κύμινο
-Ψωμί
-Μπουράνι
άγρια χόρτα | κρόκος ορτυκίου αυγά ρέγγας
-Αρνί
μελιτζάνα | ξύγαλο Σητείας συκομαιδα
-Pre dessert
ελληνικό γιαούρτι/βύσσινο
-Φρούτα του δάσους
ροδοζάχαρη| λευκή σοκολάτα ραβέντι
-Γλυκίσματα
Τιμή: 80euro/ το άτομο
Στέγη Ωνάση/Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
Pelagos -Four Seasons Astir Palace
Το βραβευμένο με αστέρι Michelin Pelagos θα υμνήσει τον έρωτα με ένα μενού γευσιγνωσίας έξι πιάτων –με προαιρετικό συνδυασμό κρασιών– ξεκινώντας με καναπεδάκια Pelagos συνοδευόμενα από Taittinger Rosé Brut Champagne.
Στα κορυφαία σημεία του μενού περιλαμβάνονται ένα ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, σε συνδυασμό με ένα Sauvignon Blanc Expresión Reserve από την Χιλή, ένα turbot farci με μαύρη τρούφα, μύδια και λάδι chorizo, καθώς και ένα σύννεφο mascarpone με raspberry, τριαντάφυλλο και batak berries, συνοδευόμενο από ένα Niepoort Tawny Port 10Y από την κοιλάδα Douro της Πορτογαλίας.
Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, Τηλέφωνο: 21 0890 1000