To Workshop by Aliento φέρνει την Nikkei κουζίνα στο Γαλάτσι
Η Νikkei κουζίνα έχει πέραση τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να ξεφυτρώνουν καινούργια στέκια που θέλουν να μας μυήσουν στις ιαπωνo-περουβιανές γεύσεις.
Ο συνδυασμός του ιαπωνικού μινιμαλισμού και της λατινοαμερικάνικης πολυχρωμίας ταιριάζει τους ουρανίσκους μας, γι’ αυτό και αρκετοί καταξιωμένοι σεφ έχουν εντρυφήσει στη συγκεκριμένη παράδοση.
Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, λοιπόν, ακόμα ένα τέτοιο εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του στο Γαλάτσι. Το «Workshop by Aliento», όπως είναι το όνομά του, ανήκει στην οικογένεια του εστιατορίου «Λεύκες» του Τάσου Ντούμα, που χρόνια έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στον τομέα της εστίασης.
Θα το βρείτε ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο και λόγω της ωραίας του αυλής είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές βραδιές.
«Aliento» σημαίνει ανάσα και το σύνθημα εδώ είναι μια κουζίνα που σέβεται το περιβάλλον, που το αφήνει να αναπνέει. Γι’ αυτό και καμία λειτουργία του εστιατορίου δεν επιβαρύνει τον πλανήτη, ενώ η μαγειρική ομάδα ανακυκλώνει το κάθε υλικό με δημιουργικό και φυσικό τρόπο, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του food waste.
Έτσι, εδώ θα δοκιμάσετε ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις, με υλικά και τεχνικές με οικολογική συνείδηση, που δεν τους στερούν τη ραφινάτη γεύση και τη φινέτσα.
Το μενού που έχει την υπογραφή του σεφ Σταμάτη Τσίλια περιλαμβάνει κρύα και ζεστά πιάτα, όπως rock shrimp (γαρίδες tempura με κρέμα wasabi, αγγούρι και σουσάμι), patata bravas, tiradito σολομού, σαλάτα με φύκια και σιρόπι τζίντζερ, κροκέτες πατάτας γεμιστές με μοσχάρι μαγειρεμένο σε miso και μυρωδικά, gyoza μαγειρεμένα στον ατμό με λαχανικά, tiradito de salmon με σασίμι σολομού, πίκλες jalapeno, φρέσκο κρεμμύδι και σάλτσα leche de pimiento, tsukune δηλαδή ιαπωνικό κεμπάπ με γλάσο teriyaki, χειροποίητη πίτα στον ατμό πουρέ κουνουπίδι με miso και πίκλες μαγειρεμένες σε ελαιόλαδο και μυρωδικά, αλλά και μεγάλη ποικιλία από sushi και nigiri.
Για επιδόρπιο, δοκιμάστε μια τριλογία σοκολάτας με κρέμα σοκολάτα, πούδρα μερέντας, παγωτό σοκολάτας και sponge cake από φιστικοβούτυρο ή μια Tarta de Quesco με crumble φουντουκιού, κρέμα τυριού με λευκή σοκολάτα, λάιμ και σορμπέ φράουλας.
Μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με κάποιο από τα κοκτέιλ που έχει δημιουργήσει για το εστιατόριο ο Άρης Χατζηαντωνίου, του «MoMix bar».
Ακολουθώντας την φιλοσοφία του «Aliento», ο Αρης έχει δημιουργήσει κλασικές συνταγές με Nikkei twists. Επίσης, όλα τα κοκτέιλ ετοιμάζονται με την αρχή της βιωσιμότητας. Για παράδειγμα, το Pisco, ετοιμάζεται με μια νόστιμη ιταλική μαρέγκα αντί για ασπράδι.
Δοκιμάστε επίσης μια παραλλαγή της κλασικής Margarita με kimchi ή το Nuez Fashion με παλαιωμένο ρούμι και πούδρα μπαχαρικών. Ιδανική καλοκαιρινή επιλογή είναι και η Lychee Fortified sangria, ήτοι λευκή σαγκρία με γεύση από λίτσι, αρωματισμένη με βανίλια, τζίντζερ, μαύρο τσάι και λάιμ, αλλά και το γλυκόξινο Kunsei Marcuya με μεσκάλ, γεύση από μαρακούγια, νέκταρ αγαύης και άρωμα αγγουριού, ενισχυμένο με fever tree ginger beer.
Ιδανική καλοκαιρινή επιλογή είναι και η Lychee Fortified sangria, ήτοι λευκή σαγκρία με γεύση από λίτσι, αρωματισμένη με βανίλια, τζίντζερ, μαύρο τσάι και λάιμ, αλλά και το γλυκόξινο Kunsei Marcuya με μεσκάλ, γεύση από μαρακούγια, νέκταρ αγαύης και άρωμα αγγουριού, ενισχυμένο με fever tree ginger beer.
Μια ακόμα καινοτομία του «Aliento» είναι ότι όλα τα κοκτέιλ παρασκευάζονται από τη μαγειρική ομάδα, που έχει αναλάβει και όλα τα υπόλοιπα πόστα: δηλαδή παίρνει παραγγελίες, σερβίρει, και περνάει πίσω από την μπάρα, έχοντας άμεση επαφή με τους επισκέπτες μέσα από μια ολοκληρωμένη και διαδραστική εμπειρία.
Επίσης να ξέρετε ότι τα πιάτα αλλά και τα κοκτέιλ του καταλόγου διατίθενται μέσω της πλατφόρμας Wolt και μπορούν να παραδοθούν στην πόρτα σας, καθημερινά από τις 16:00- 01:00.
Ιπποκράτους 11, Γαλάτσι, 210 2921907