Τέσσερα εστιατόρια για να δειπνήσετε με το ταίρι σας του Αγίου Βαλεντίνου
Ρομαντικό δείπνο για δύο σε τέσσερα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας ειδικά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Από τον Μεσαίωνα που ξεκινούν οι ρίζες της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά για τον τρόπο που εκφράζουμε την αγάπη μας προς το ταίρι μας. Όμως κάποια πράγματα αντέχουν στο χρόνο, όπως οι κάρτες με μηνύματα αγάπης και οι ανθοδέσμες με λουλούδια που ξεκίνησαν στην Αγγλία τον 18ο αιώνα.
Σήμερα εξακολουθούμε να γιορτάζουμε στις 14 Φεβρουαρίου, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, βγάζοντας μας από την καθημερινότητα και πασπαλίζοντας με χρυσόσκονη και όμορφα λόγια το ταίρι μας. Όσο κι αν παραπονιόμαστε πως κάποιες γιορτές είναι αποκλειστικά «εμπορικές» έχουμε ανάγκη να σπάσουμε τη μονοτονία κάνοντας κάτι ξεχωριστό. Όπως είναι ένα ρομαντικό δείπνο για δύο.
Επιλέξαμε τέσσερα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας για να περάσετε ένα ρομαντικό βράδυ με το ταίρι σας, να απολαύσετε ένα γευστικό δείπνο σε ένα προσεγμένο κι ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Σε κάποια από τα εστιατόρια υπάρχει το ειδικό μενού που έχει προσαρμοστεί αποκλειστικά για τη βραδιά των ερωτευμένων.
Σπονδή
Η Σπονδή είναι ένα από τα πιο διαχρονικά εστιατόρια της Αθήνας που ανέβασε ψηλά γαστρονομικά τον πήχη και πλέον περνάει σε μια νέα εποχή. Για πολλά χρόνια κρατούσε σταθερά δύο αστέρια Michelin και μπορεί πλέον να έχει μόνο το ένα, ωστόσο μια γευστική επίσκεψη στο εστιατόριο είναι μοναδική εμπειρία.
Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η Σπονδή έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού εξερευνώντας τις βαθιές γεύσεις του ωκεανού με επιλογές όπως «χτένια» με καλαμάρι και μπακαλιάρο Παταγονίας, «Κονσομέ Tοπιναμπούρ» και το «Wagyu» -μαύρη τρούφα / πατάτα / shitake. Από το μενού δεν λείπει το «Φουα γκρα» και προτάσεις με γλυκά για να ολοκληρωθεί σωστά η βραδιά.
Info: Πύρρωνος 5, Παγκράτι
Simul
Σε ένα ήσυχο στενό του Κολωνακίου, στην οδό Υψηλάντου, βρίσκεται το εστιατόριο Simul του chef-patron Νίκου Θωμά. Ένα γουστόζικο εστιατόριο, άνοιξε το 2015, που έχει καταφέρει να βγάζει μοναδικά πιάτα και έχοντας ως σήμα-κατατεθέν του τον κρασάτο κόκορα με ξινό τραχανά και τη ρεβυθάδα με μεδούλι και καραβίδες -ένα εξαιρετικό πιάτο που γαργαλάει γευστικά τον ουρανίσκο.
Κατά τους χειμερινούς μήνες θα απολαύσετε στον εσωτερικό χώρο το δείπνο σας, ενώ τις γλυκές βραδιές του χειμώνα οι πιο τολμηροί μπορείτε να καθίσετε στην μικρή αυλή του εστιατορίου.
Εκτός από τη ζεστή φιλοξενία και την λιτή γήινη διακόσμηση ο μεγάλος πρωταγωνιστής αναμφισβήτητα είναι το μενού του chef patron Νίκου Θωμά, ο οποίος έχει το ταλέντο να παντρεύει φαινομενικά αταίριαστα προϊόντα μεταξύ τους με το αποτέλεσμα να είναι γευστικά εθιστικό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραπάνω signature πιάτα του μενού, όπως και τη σαλάτα Caesars με καβούρι. Υπάρχει η δυνατότητα και για degustation menu
Info: Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
Le Pavillon
Μια αυθεντική μονοκατοικία στο Χαλάνδρι της δεκαετίας του 1940, έχει μετατραπεί σε ένα όμορφο και προσεγμένο εστιατόριο έχοντας την υπογραφή του Γάλλου βραβευμένου σεφ Jean Charles Métayer. Αξίζει να αναφέρουμε πως το εστιατόριο έχει μπει ως προτεινόμενο στη λίστα Michelin.
Στο μενού του εστιατορίου, που έχει έμφαση στο ψάρι, ο σεφ όπως λέει χαρακτηριστικά παντρεύει γαστρονομικά τις δύο πατρίδες του την Γαλλία και την Ελλάδα και το αποτέλεσμα είναι άκρως γευστικό.
Για την βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου υπάρχει ένα ειδικό degustation menu: τραγανό tuile βοτάνων με κρέμα άνιθου, κόκκινη γαρίδα σε gel yuzu,ταρτάρ τόνου με χαβιάρι πέστροφας, καπνιστός σολομός με σέλερι, καβουρδισμένα αμύγδαλα και μαγιονέζα κάρι, γκρατιναρισμένο στρείδι με μπριος, σαμπάνια και ζαμπόν iberico, αστακός σε μυρωδικά ραβιόλια με καραμελωμένα φουντούκια, φιλέτο μοσχάρι σε σφολιάτα σερβιρισμένο με σάλτσα τρούφας. Η ρομαντική βραδιά γευσιγνωσίας θα ολοκληρωθεί με τα γλυκά.
Στα plus τα διαφορετικά είδη ψωμιού που έρχονται μαζί με χειροποίητο βούτυρο για αρχή.
Info: Περικλέους 31, Χαλάνδρι
Monzu
Ένα παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα στην Κηφισιά έχει μετατραπεί σε φίνο ιταλικό εστιατόριο με την υπογραφή του μενού να υπογράφει ο Γιάννης Λιόκας.
Οι ιταλικές γεύσεις παντρεύονται μοναδικά με ελληνικά προϊόντα δίνοντας ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν είτε το dinner menu, είτε το degustation.
Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το ιταλικό εστιατόριο έχει ετοιμάσει ένα μενού για δύο σχεδιασμένο ειδικά για εκείνο το βράδυ. Ποικιλία ψωμιών, καπνιστή μπουράτα, λιγκουίνι με θαλασσινά, πιάτο με χοιρινό και γλυκό είναι από τα πιάτα που κυριαρχούν στο ρομαντικό δείπνο γευσιγνωσίας.
Info: Λεωφόρος Κηφισίας 317Β, Κηφισιά