Branch: Το νέο στέκι της Πανόρμου σερβίρει το καλύτερο millefeuille τορτίγιας στην Αθήνα
Η Πανόρμου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα διαμάντια της πόλης. Κοντά στο κέντρο, κρατώντας όμως και μια απόσταση από τους επισκέπτες της Αθήνας, η Πανόρμου είναι η περιοχή για όσους ξέρουν και αναζητούν την ποιότητα.
Μπορεί τα γνωστά σε όλους και πολυσύχναστα μπαρ και καφέ της περιοχής να βρίσκονται μια ανάσα -κυριολεκτικά- από τη στάση του μετρό Πανόρμου, παράλληλα της λεωφόρου, το νέο στέκι της περιοχής, όμως, ακούει στο «Branch», πλησίον της κεντρικής πλατείας της περιοχής, το all day cafe bar restaurant που γνωρίζει από γεύση, design και αισθητική.
Το Branch στην Πανόρμου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό πριν έναν χρόνο περίπου και έκτοτε σερβίρει στους καλεσμένους του προσεγμένα πιάτα από αγνά προϊόντα στις πιο εξαίσιες και λαχταριστές εκδοχές τους, ενώ η ατμόσφαιρα του χώρου θα σε κάνει να νιώσεις άνετα, πρόθυμος/η για ένα ταξίδι γευσιγνωσίας δίχως προηγούμενο.
Υπάρχουν όντως εκείνοι που ξεκινούν το πρωινό τους με ένα δυνατό και πλούσιο χαρμάνι καφέ, ικανό να τους «κρατήσει» ολόκληρη την ημέρα, μέσα σε αυτούς και εγώ, πώς μπορείς να αρνηθεί όμως ένα δελεαστικό πιάτο, σερβιρισμένο με αγάπη και περίσσια προσοχή; Αν μπορείς να αντισταθείς σε κάτι τέτοιο, τότε σε προκαλώ να επισκεφθείς το Branch.
Από την είσοδο κιόλας στον χώρο καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μια νέα εμπειρία. Οι σμαραγδί αποχρώσεις του μαρμάρου, η τεχνοτροπία στο μπαρ, τα λουλούδια παντού ολόγυρά σου και τα αναπαυτικά καθίσματα ήδη σε «φωνάζουν» από τον πεζόδρομο. Η ντελικάτη διακόσμηση, η μοντέρνα εσάνς και οι υποψίες των αρωμάτων που ξεπροβάλουν στην ατμόσφαιρα από την κουζίνα σε έχουν κερδίσει πριν πεις... κύμινο.
Και μιας και ξεκίνησα με τα μυρωδικά, η γεύση είναι ο αμέσως επόμενος λόγος -πέραν της διακόσμησης- που θα μείνεις στο τραπέζι σου με τις ώρες, θέλοντας να δοκιμάσεις ακόμη ένα πιάτο. Είμαι υπέρ των πολλών και διαφορετικών γεύσεων και κάτι που πάντα μου κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι οι περίεργες και ιντριγκαδόρικες ονομασίες πιάτων του καταλόγου. Ανοίγοντας το menu λοιπόν, το πρώτο πιάτο που διακρίνω με την άκρη του ματιού μου είναι φυσικά ένα περίεργο, millefeuille... τορτίγιας με κοτόπουλο, guacamole και δροσερή πράσινη σαλάτα. Τα μάτια μου άστραψαν και όλοι στην παρέα μου κατάλαβαν ότι αυτό θα ήταν το πιάτο που θα δοκίμαζα πρώτο, στέλνοντας τον ουρανισμό μου στην απόλυτη γαστρονομική διάσταση. Τραγανό, δροσιστικό, γεμάτο γεύσεις και αρώματα, με τον συνδυασμό του guacamole να ταιριάζει απόλυτα.
Πράγματι, ο chef Βασίλης Πιτσινελης ξέρει ακριβώς πώς να κερδίσει τους πεινασμένους περαστικούς. Μέσα από τη φρέσκια ματιά του και συνδυάζοντας παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη κουλτούρα της κουζίνας έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό menu.
Στα πιάτα του brunch θα βρεις επίσης διάφορες παρασκευές με αυγά. Αυγά μάτια, ποσέ, ομελέτα, σε pancakes και σε croque madame. Η επιλογή είναι δική σου φυσικά, όμως δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό για την υπέροχη γεύση του croque madame και την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ.
Αν θελήσεις γλυκό πιάτο, το Branch έχει προνοήσει! Αν είσαι τύπος που προτιμά τα pancakes, το banoffee είναι η απόλυτη επιλογή. Μπανάνα, πραλίνα σοκολάτας, μπισκότα και μια σάλτσα καραμέλας συνδυάζονται μαγικά σε ένα πιάτο και «δένουν» τα αφράτα pancakes. Αν η απόλαυση πάντως ήταν γλυκό, εμείς μόλις βρήκαμε το πιάτο της.
Για τί φημίζεται όμως η κουζίνα του Branch εκτός από τα λαχταριστά πρωινά του; Για τα σπιτικά και χειροποίητα ζυμαρικά. Αν ο δρόμος σε βγάλει στην Πανόρμου, όχι πρωί αλλά απόγευμα, το νέο στέκι της περιοχής υπόσχεται μοναδικές γευστικές απολαύσεις, συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί, ένα πιάτο ραβιόλι ανθότυρου και φρέσκιας σάλτσας βασιλικού.
Αν βέβαια προτιμάς ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας (μιας και ο καιρός ακόμη ευνοεί), μπορείς να τη συνοδεύσεις με μια υπέροχη πίτσα -ζήτα τον πλούσιο κατάλογο με τις φανταστικές γεύσεις, που υπόσχονται να καλύψουν τον ουρανίσκο σου και με το παραπάνω.
Αν ρωτήσει κανείς όμως ποιο από τα κυρίως πιάτα θα μπορούσαν να σταθούν μόνα τους και να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο δύσκολο -απαιτητικό- πελάτη θα απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη, η πανσέτα. Η σάλτσα BBQ δίνει σε κάθε μπουκιά την οξύτητα που της χρειάζεται, με την άκρη της γλώσσας να κρατά την απαραίτητη πικάντικη λεπτομέρεια, ενώ ο πουρές παστινάκι δίνει την γκουρμέ πινελιά με τον πιο προσιτό τρόπο. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτό το πιάτο χωρίς δεύτερη σκέψη.
Όσο για το επιδόρπιο, αν επιλέξεις τον λουκουμά προφιτερόλ, ετοιμάσου για μια σοκολατένια απόλαυση για δυνατούς παίκτες. Για τα δικά μου γούστα ήταν σίγουρα too much, για τους λάτρεις τις σοκολάτας όμως είναι ό,τι πρέπει. Εγώ, θα σε παραπέμψω στη λεμονόπιτα, classy και tricky, ενώ η καρυδόπιτα είναι εκεί για όσους αγαπούν την παράδοση.
Το Branch all day cafe bar restaurant στην Πανόρμου υπόσχεται ένα πρωινό/απογευματινό γευστικό ταξίδι που δεν θα ξεχάσεις σύντομα, επομένως, τί περιμένεις; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν Καρύστου 3, στο νέο στέκι της Πανόρμου.