Ενας top chef προειδοποιεί: Μην κάνεις ποτέ αυτό το λάθος με τα ζυμαρικά!
Απόλαυση ή και μανία. Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα των Ελλήνων που συνηθίζουν να τα καταναλώνουν σε πολλές διαφορετικές εκδοχές τους, ευφάνταστες ή μη.
Είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και μέρος της μεσογειακής διατροφής.
Ωστόσο, αν και υποτίθεται πως αποτελούν εύκολο και γρήγορο πιάτο, η επιτυχία τους κρύβεται σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το χρόνο και τον τρόπο που βράζονται, αλλά και τα συστατικά που προστίθενται σε αυτή τη διαδικασία.
Ο σελέμπριτι chef Φάμπιο Βιβιάνι, που ζει και εργάζεται στο Σικάγο, αγαπά τις μακαρονάδες και αποκαλύπτει ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε κατά την προετοιμασία τους.
Σύμφωνα με τον Βιβιάνι, θα πρέπει να αποφεύγετε την προσθήκη ελαιόλαδου στο νερό την ώρα που βράζει μαζί με τα μακαρόνια, γιατί αυτό το τρικ είναι στην πραγματικότητα αναποτελεσματικό.
Ως εναλλακτική λύση για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια σας, ο chef προτείνει ένα πολύ πιο οικονομικό τρικ (αφού το ελαιόλαδο είναι ένα ποιοτικό και ακριβό προϊόν): το συχνό ανακάτεμα!