Τηγάνι: Δύο tips για να αστράψει σαν καινούριο!
ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΔΟΥ ⸻ 30 OCT 2016
Είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που λατρεύουν τα τηγανητά φαγητά;
Συγχαρητήρια, αφού κι εγώ δύσκολα αντιστέκομαι σε αυτόν τον πειρασμό, που μοιάζει με θερμιδική βόμβα!
Βέβαια το μαγείρεμα στο σπίτι είναι κάτι περισσότερο από γευστική απόλαυση, θα λέγαμε πως είναι αγχολυτικό και χαλαρωτικό, αφού φαντασία και γνώση γίνονται ένα, για να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το δυσάρεστο της υπόθεσης έρχεται όμως όταν βλέπεις τα καμμένα λίπη να συγκεντρώνονται στο τηγάνι και να σε ταλαιπωρούν στον καθαρισμό τους.
Για να μην κουράζεσαι δες δύο tips που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη:
- Ρίξε αλάτι μόλις απομακρύνεις το φαγητό από το σκεύος. Το αλάτι διασπά τα λίπη και βοηθάει στην εύκολη απομάκρυνση τους κατά το πλύσιμο.
- Για έξτρα αστραφτερό αποτέλεσμα, άφησε το τηγάνι να κρυώσει και ρίξε χλιαρό νερό, με δυο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα συν ένα ποτήρι ξύδι. Αφού βράσει το μείγμα, καθάρισε με λίγο σαπούνι στο σφουγγάρι.