Shutterstock

«Πώς να προσπαθήσω για το γάμο μου όταν ο άνδρας μου δεν ενδιαφέρεται;»

«Ο άντρας μου δεν με βοηθά, τα κάνω όλα μόνη μου, κουράστηκα. Πώς γίνεται να προσπαθώ μόνο εγώ για το γάμο μας, ενώ εκείνος δεν ενδιαφέρεται;». Μια γυναίκα μας περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τον αδιάφορο σύζυγό της.

Συμβαίνει σε πολλούς γάμους. Είναι πολλές γυναίκες που τα κάνουν όλα μόνες τους. Μεγαλώνουν τα παιδιά τους, καθαρίζουν το σπίτι, μαγειρεύουν, πηγαίνουν τα παιδιά σε εξωσχολικές δραστηριότητες και παράλληλα δουλεύουν.

Είναι εκείνες που νιώθουν πολύ κουρασμένες καθώς όλα περνάνε από το χέρι τους. Μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη καθημερινότητα υπάρχει και ο σύζυγος που επαναπαύεται και κάθεται χαλαρός μπροστά από την τηλεόραση αφού ξέρει ότι η δυναμική γυναίκα του θα τα φροντίσει όλα με τον καλύτερο τρόπο. Και γιατί άλλωστε να ανησυχήσει; Αφού όλα λειτουργούν ρολόι.

Σου θυμίζει κάτι όλο αυτο; Ενα από τα πιο σκληρά πράγματα σε ένα γάμο είναι όταν ένας σύζυγος θέλει να προσπαθήσει για τη σχέση, ενώ ο άλλος δεν πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα ή ακόμα χειρότερα δεν τον νοιάζει.

Θυμός, απογοήτευση, νεύρα και ένα μεγάλο παράπονο. «Γιατί να τα κάνω όλα εγώ και εκείνος να τα θέλει όλα στο χέρι»;

Shutterstock

«Προσπάθησα με κάθε τρόπο να κάνω τον άντρα μου να καταλάβει πώς έχουμε θέματα. Μέχρι και σε σύμβουλο γάμου του πρότεινα να πάμε μαζί μήπως και καταφέρει εκείνος να τον συνετίσει. Ηταν πολύ απασχολημένος για να βάλει σε προτεραιότητα τα αιτήματά μου και θεώρησε ότι όλο αυτό δεν ήταν κάτι φοβερό και άξιο σημασίας» περιγράφει χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι δεν αντέχω άλλο. Είναι στιγμές που θέλω να τα τινάξω όλα στον αέρα. Να πάρω το αυτοκίνητό μου και να εξαφανιστώ. Και ξέρω πολύ καλά πως αν έρθει η στιγμή που θα τον εγκαταλείψω, τότε θα είναι πολύ αργά. Μόνο τότε θα καταλάβει» συμπληρώνει.

Αραγε σε όλα αυτά τα ρομαντικά ραντεβού, τα βράδια που δεν κλείσαμε μάτι από τρελό πάθος και έρωτα, πριν ανέβουμε τα περίφημα σκαλοπάτια της εκκλησίας ή του δημαρχείου, σε όλες εκείνες τις στιγμές που ζήσαμε προ γάμου, δεν θέσαμε ποτέ το σημαντικό ερώτημα στον εαυτό μας αν ο άλλος έχει τη διάθεση να βοηθά;

Αν δεν υπάρχει το αμοιβαίο, είτε έχεις παιδιά είτε όχι, τι νόημα έχει;

«Με πονάει και μετανιώνω που παντρεύτηκα από έρωτα και δεν υπολόγισα όλες τις βασικές παραμέτρους. Δεν μέτρησα σωστά τις καταστάσεις. Σαν να μην σκεφτόμουν τότε..σαν να τυφλώθηκα από έρωτα» τονίζει.

Οταν αποφασίζεις να κάνεις το μεγάλο βήμα και να μοιραστείς τη ζωή σου με έναν άλλο άνθρωπο πρέπει να έχεις λάβει υπόψιν σου αν ο άλλος είναι διατεθιμένος να προσφέρει, να μοιραστεί υποχρεώσεις, να σε υπολογίσει με έναν τρόπο. Να σεβαστεί την κούρασή σου. Να είναι εκεί δίπλα σου όταν τον χρειάζεσαι.

Δυο άνθρωποι αποτελούν μια ομάδα και είναι πιο δυνατοί από τον έναν. Οταν είστε δύο μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις δυσκολίες και ειδικά όταν εμφανίζονται στο προσκήνιο τα παιδιά.

Μην περιμένεις ως δια μαγείας μετά το γάμο όταν τα παιδιά θα τρέχουν μέσα στο σπίτι, εσύ θα έχεις ένα πάκο ρούχα να σιδερώσεις και να μαγειρέψεις ένα πιάτο φαί, εκείνος ξαφνικά να αφυπνιστεί και να αρχίσει να σε βοηθάει.

Ναι, σε ακούσαμε προσεκτικά. Ο άντρας σου δεν σε βοηθά και είσαι εξουθενωμένη. Αυτό άραγε δεν το έβλεπες πριν παντρευτείς;

Σημείωση: Την ιστορία διάβασαμε στο atacrossroads.net

Διαβάστε επίσης: Νέα έρευνα: Ο γάμος δεν ωφελεί την υγεία και επιβαρύνει το σώμα

Δικηγόρος διαζυγίων συμβουλεύει: Ετσι θα καταλάβεις αν ο γάμος σου θα κρατήσει ή όχι