Πώς η απιστία μπορεί να σώσει τη σχέση σου  | 0 bovary.gr

Πώς η απιστία μπορεί να σώσει τη σχέση σου

Η απιστία, τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) είναι αιτία χωρισμού.

Ο «κανόνας» λέει ότι όταν ένα τρίτο πρόσωπο μπει στη σχέση ενός ζευγαριού είτε αυτό είναι παντρεμένο είτε όχι, φέρνει την ρήξη στη σχέση. Μια άλλη πτυχή της απιστίας δίνει η έρευνα του SeekingArrangement.com, ενός site γνωριμιών για άνδρες μέσης ηλικίας με μικρότερες, γοητευτικές συντρόφους.

«Όλο και περισσότεροι άνδρες αποκαλύπτουν ότι το να έχουν μικρότερη ερωμένη του κάνει καλύτερους άνδρες, καλύτερους γονείς και πιο... αποδοτικούς εραστές». Μπορεί τελικά μια εξωσυζυγική σχέση να σώσει έναν γάμο; Την δική σου σχέση;

Άνδρες εξομολογούνται πώς η απιστία όχι μόνο δεν οδήγησε την σχέση τους στο χωρισμό, αλλά αντιθέτως την... έσωσε!

1) «Η σύζυγός μου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας έτσι το σεξ είχε φτάσει να γίνεται σπάνια. Την αγαπώ πολύ και δεν θα την χώριζα ποτέ, αλά αλλά αγαπώ πολύ την σεξουαλικότητα. Η εξωσυζυγική σχέση με βοήθησε να χαλαρώνω και να ηρεμώ, να είμαι καλύτερος σύζυγος.

Ξερώ ότι αυτό μπορεί να πηγαίνει κόντρα στα κοινωνικά δεδομένα αλλά «απέδωσε» στην περίπτωσή μου». Josh, 54 ετών.

2) «Η σχέση μου με πολύ μικρότερες ερωμένες βοήθησε τον γάμο. Πριν από λίγα χρόνια αντιμετώπισα κρίση στην σχέση μου με την σύζυγό μου. Εγώ και η σύζυγό μου είμαστε επιτυχημένοι στα επαγγελματικά μας. Συμφωνήσαμε ότι δεν θα χωρίζαμε. Μετά από λίγο χωριστήκαμε, δεν μέναμε μαζί. Οσο ήμασταν χώρια, ένας φίλος μου, μου μίλησε για την Σ.

Γνωριστήκαμε, γελάγαμε πολύ, μιλούσαμε πολύ ειλικρινά και την χρησιμοποίησα σαν «όχημα» για να αναθερμάνω την παγωμένη σχέση με την σύζυγό μου. Πράγματι. Με βοήθησε να ξαναβρώ την δύναμη να γίνω ακόμα πιο ερωτικός με την σύντροφό μου». Dexter, 48 ετών

3) «Ήμουν απλά ένας μεσήλικας, καθόλου χαρούμενος, σαν ένα φοβισμένο ποντίκι. Όμως δεν ήθελα να χωρίσω. Μετά από πολλά χρόνια γάμου, η ζωή μου έγινε περίπλοκη. Έτσι αποφασίσαμε με την σύζυγό μου να βρούμε μια μέση λύση. Τα Σαββατοκύριακα να είμαστε χώρια. Μπήκα σε ένα site γνωριμιών και βρήκα μια κοπέλα με παρόμοια θέλω με τα δικά μου και ανεκτική στην κατάσταση που βίωνα. Η ζωή μου έγινε ξανά διασκεδαστική, ένιωθα περισσότερη αυτοπεποίθηση και πιο περισσότερο θετικός με τον εαυτό μου. Αυτό άλλαξε και τον γάμο μου.

Συνέχισα να είμαι μαζί με την γυναίκα μου και πλησιάσαμε ξανά ο ένας τον άλλον. Συνεχίσαμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και βρήκαμε τη χρυσή τομή για να συνυπάρχουμε στο ίδιο σπίτι». James 49 ετών.