Shutterstock

Η σπιτική νουτέλα είναι πιο εύκολη και υγιεινή από ό,τι νομίζεις -Με 5 υλικά, χωρίς ζάχαρη και τύψεις

Όλοι μας λατρεύουμε τη σοκολάτα σε όλες της τις μορφές.

Πόσο μάλλον το άλειμμα με πραλίνα φουντουκιού, τύπου νουτέλα, πάνω σε μια φέτα ψωμί.

Μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια που το τρώγαμε για πρωινό αλλά πολλές φορές την απολαμβάνουμε και σήμερα σαν guilty σνακ!

Έχουμε αγοράσει (και αδειάσει) πολλά βαζάκια με το μαχαίρι αλλά και το κουτάλι!

Το ήξερες όμως ότι μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι το τέλειο άλειμμα σοκολάτας χωρίς να ξοδευτείς και κυρίως χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (βλέπε θερμίδες και τύψεις);

Κι όμως είναι πανεύκολο, γρήγορο ενώ βρίσκεις τα 5 υλικά που θα χρειαστείς παντού.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

Shutterstock

2 κούπες φουντούκια
1 1/4 της κούπας σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 C. Άπλωσε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήσε τα για 15 λεπτά περίπου, κουνώντας τα μέχρι να μυρίσουν και να μαραθούν.

Στη συνέχεια, βάλτα σε καθαρή πετσέτα και κάλυψέ τα. Άφησέ τα για ένα λεπτό και στη συνέχεια τρίψτα μέχρι να αφαιρέσεις τον φλοιό τους.

Shutterstock

Τοποθέτησε τα φουντούκια σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε την λιωμένη σοκολάτα, το λάδι, τη βανίλια και το αλάτι και χτύπησέ τα όλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα.

Θα είναι υγρό, αλλά θα δέσει στο ψυγείο. Βάλε το μείγμα σε βαζάκι, σκέπασέ το και αποθήκευσέ το στο ψυγείο.

Έτοιμο για απόλαυση!