Shutterstock/By Fabio Di Natale

Ωρα για νηστίσιμο γλυκό: Λαχταριστός κορμός με μόνο 4 υλικά

Θέλουμε να φτιάξουμε ένα γλυκό, αλλά να είναι εύκολο και πεντανόστιμο.

Και επειδή υπάρχουν πολλοί που νηστεύουν αυτό το διάστημα, βρήκαμε μία πανεύκολη συνταγή για νηστίσμο μωσαϊκό με 4 μόνο υλικά, που μας γεμίζει ενέργεια και έχει γεύση απίστευτη.

Ο νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο είναι ένα νόστιμο γλυκό που μπορείτε να το φάτε και ως υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια.

Ακολουθήστε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, αλλά μάθετε και όλα τα μυστικά για να φτιάξετε νηστίσιμο μωσαϊκό και απογειώστε τη γεύση!

Υλικά:

400 γραμ. χαλβάς του μπακάλη (κομμένος σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια)

300 γραμ. κουβερτούρα (λιωμένη και χλιαρή)

150 γραμ. ταχίνι (ολικής άλεσης)

100 γραμ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα την αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι ολικής. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με μια μαλακή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ταχίνι με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά. Δημιουργείται μια μάζα σοκολάτας, όπως στο κανονικό μωσαϊκό σοκολάτας με μπισκότα.

Βάζουμε το μωσαϊκό σε μια λαδόκολλα ή σε μία μεμβράνη και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα του κορμού. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 2 ώρες ώσπου να κόβεται.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Shutterstock

Μυστικά για το νηστίσιμο μωσαϊκό

•Αφήνουμε τη σοκολάτα αφού λιώσει σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί, να γίνει χλιαρή.

•Χρησιμοποιήστε ταχίνι ολικής άλεσης και απογείωσε τη γεύση του μωσαϊκού.

•Αυτό το νηστίσιμο μωσαϊκό με ταχίνι και χαλβά σηκώνει παραλλαγές. Μπορείτε να βάλετε μίξη ξηρών καρπών ή κράνμπερι και σταφίδες. Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού, ή ακόμα και κονιάκ ή λικέρ.

•Αν αγαπάτε τα πολύ γλυκά – γλυκά, τότε μπορείτε να προσθέσετε στο ταχίνι 1-2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο. Εγώ δεν βάζω γιατί μου αρκεί όλη η γλύκα του χαλβά.

•Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 ήδη χαλβά, χαλβά με σοκολάτα ή όποιο χαλβά σας αρέσει.

•Προτού ρίξετε τα κομμάτια του χαλβά στο ταχίνι με τη σοκολάτα, να σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει τελείως το μείγμα. Αλλιώς θα λιώσει ο χαλβάς και δεν θα έχουμε την υπέροχη υφή του μέσα στο μωσαϊκό.

Τη συνταγή πήραμε από το σάιτ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου