Unsplash/ Eiliv-Sonas Aceron

Top chef αποκαλύπτει το πανεύκολο τρικ για να βγαίνει πάντα τέλεια η μακαρονάδα

Eίναι μερικά πιάτα που μας ακολουθούν για μια ζωή.

Οχι, μόνο, επειδή έχουν νοστιμιά. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη: σέβονται τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο μας και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να φτάσουν στον ουρανίσκο μας και να μας ευχαριστήσουν.

Ας μιλήσουμε για το αγαπημένο comfort food πολλών από εσάς: μια μακαρονάδα δεν είναι απλά μια λύση της στιγμής. Είναι ένα πιάτο με συναισθήματα.

Η μακαρονάδα έχει την δική της τέχνη και τεχνική. Τα δικά της μυστικά.

Τι κάνει μια μακαρονάδα ακόμα πιο νόστιμη, χωρίς προσπάθεια;

Αν το μυαλό σας πήγε κατευθείαν στο επιπλέον βούτυρο, ή σε κάποια σάλτσα, μάλλον, δεν έχετε μυηθεί στην τέχνη της μακαρονάδας όπως την απολαμβάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Unsplash/ Bruna Branco

Ένας καταξιωμένος chef, o Scott Conant, -o επονομαζόμενος «Μαέστρος των ζυμαρικών»-, με έδρα τη Νέα Υόρκη, μοιράζεται το μυστικό που κάνει την μακαρονάδα ακόμα πιο νόστιμη με μηδενική προσπάθεια.

Το σούπερ τιπ του Aμερικανού σεφ έχει να κάνει με την ποσότητα του αλατιού στο νερό που βράζει -πριν ακόμα ρίξουμε τα μακαρόνια.

Ο Scott Conant μας συμβουλεύει να έχουμε πολύ καλά αλατισμένο το νερό. Aλατισμένο όσο ένας ζωμός κρέατος ή λαχανικών.

Η γεύση της μακαρονάδας γίνεται πιο πλούσια -πριν την προσθήκη μαγειρικού λίπους, τυριών και κάποιας σάλτσας.

Ο Scott Conant

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Scott Conant® (@conantnyc) στις 3 Φεβ, 2019 στις 6:39 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Scott Conant® (@conantnyc) στις 4 Ιαν, 2019 στις 5:24 πμ PST

Εξτρα τιπ: Οσο πιο φρέσκα είναι τα υλικά για τη σάλτσα, τόσο πιο αρωματική γίνεται.

Μπορείτε κατά την παρασκευή της να προσθέσετε λίγο από το αλατισμένο νερό στο οποίο βράσατε τα μακαρόνια.

Unsplash/Brooke Lark