Το μόνο πράγμα που θέλουν να σταματήσεις να τρως το 2019 οι διαιτολόγοι
Η νέα χρονιά αρχίζει και αποφασίζουμε να φτιάξουμε τη διατροφή μας.
Στόχος μας είναι να υιοθετήσουμε μια καλύτερη και πιο σωστή διατροφή ώστε να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας.
Η νέα χρονιά σηματοδοτεί πάντα νέα ξεκινήματα, αποφάσεις και στόχους για καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές στη ζωή μας.
Τέτοιες ημέρες κάθε χρόνο κάνουμε ένα μικρό απολογισμό για το τι πετύχαμε τον προηγούμενο χρόνο και βάζουμε στόχους για το νέο έτος και για αυτά που θα θέλαμε να καταφέρουμε.
Το 2019 θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα πιο σωστό τρόπο διατροφής και το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό και επιστρέψαμε λίγο καιρό αργότερα στις παλιές, κακές μας συνήθειες.
Και επειδή το μυστικό για την επίτευξη κάθε στόχου είναι τα μικρά και σταθερά βήματα, τέσσερις διαφορετικοί διατροφολόγοι σου προτείνουν το μοναδικό πράγμα που θεωρούν ότι πρέπει να αποφεύγεις.
1. Περιορίζω αλάτι και ζάχαρη
Για να πετύχεις αυτόν τον διατροφικό στόχο πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωση των αναψυκτικών και να βάζεις λιγότερο αλάτι στο φαγητό σου. Αν σου αρέσει ο γλυκός καφές, μετέτρεψέ τον σε μέτριο ή καλύτερα σε σκέτο. Και επειδή το αλάτι και η ζάχαρη είναι κρυμμένα σε όλα σχεδόν τα τυποποιημένα τρόφιμα που θα βρεις σε συσκευασίες στο ράφι του σούπερ μάρκετ, καλό είναι να επιλέγεις όσα προϊόντα είναι χωρίς αλάτι ή ζάχαρη.
2. Δεν κάνω αυστηρές δίαιτες
Οι εξαντλητικές και στερητικές δίαιτες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία μας. Τέτοιου τύπου δίαιτες είναι επικίνδυνες και επιπλέον χαρακτηρίζονται από θρεπτικές ανισορροπίες, μονοφαγία και σοβαρές διατροφικές ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Επικεντρώσου σε αυτά που μπορείς να φας κι όχι σε αυτά που δεν μπορείς. Αντί να ξοδεύεις χρόνο και ενέργεια αποκλείοντας τροφές από τη διατροφή σου, προσπάθησε να βάλεις στο διατροφικό πλάνο σου πιο θρεπτικές τροφές.
3. Αποφεύγω ιδιαίτερα το επεξεργασμένο κρέας
Επεξεργασμένο είναι το κρέας που έχει συντηρηθεί με τη χρήση μεθόδων όπως κάπνισμα, ωρίμανση, προσθήκη αλατιού ή/και με τη χρήση χημικών ουσιών (π.χ. νιτρώδες νάτριο). Δυστυχώς, τα λουκάνικα, το μπέικον, το ζαμπόν και κάθε είδος επεξεργασμένου κρέατος μπορούν να μας προκαλέσουν καρκίνο μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
4. Προσέχω με τα μαγειρικά λάδια
Μια από τις πιο σημαντικές πηγές λιπαρών στη διατροφή μας είναι το λάδι που χρησιμοποιούμε όταν μαγειρεύουμε. Ωστόσο υπάρχουν τόσα πολλά μαγειρικά λάδια που ο καταναλωτής δεν ξέρει ποιο είναι το καλύτερο για την υγεία του. Λάδι καρύδας, ηλιέλαιο, σογιέλαιο, ελαιόλαδο, λάδι από αβοκάντο κτλ. Και κάπου εκεί όλοι μπερδευτήκαμε! Το καλύτερο λάδι που προτείνουν οι διατροφολόγοι και είναι για όλες τις χρήσεις είναι το ελαιόλαδο.
Διαβάστε επίσης: Υγεία: 10 χρυσοί κανόνες για να είσαι υγιής τη νέα χρόνια
10 τρόποι να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις εύκολα θερμίδες τη νέα χρονιά
Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποτοξινώσεις γρήγορα τον οργανισμό σου μετά τις γιορτές
10 ύπουλοι λόγοι που αποδεδειγμένα δεν σε αφήνουν να χάσεις βάρος