Τι συμβαίνει όταν πρασινίζουν οι πατάτες -Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν, πώς θα τους προλάβουμε
Οι πατάτες είναι ο «βασιλιάς» των τροφών.
Όλοι τις τρώμε, μπορεί με διαφορετικούς τρόπους, και μας αρέσουν πολύ!
Όλοι ξέρουμε ακόμη ότι οι πατάτες πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.
Ωστόσο, δεν το τηρούμε πάντα. Πολλές φορές τις έχουμε έξω, σε ζεστό περιβάλλον, όπου παίρνουν υγρασία και φως.
Αν και τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορούμε να τις φάμε, ίσως παρατηρήσουμε ένα συγκεκριμένο φαινόμενο.
Βλέπουμε τις πατάτες να πρασινίζουν ή να βγάζουν και φύτρες.
Τότε αρχίζουν τα ερωτήματα:
Είναι καλές για να τις μαγειρέψουμε και να τις φάμε; Έχουν χαλάσει; Ή μπορούμε απλώς να τις καθαρίσουμε;
Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, όπως τα διαβάσαμε στο theboatgalley.
Το πράσινο από μόνο του δεν είναι κάτι κακό, είναι χλωροφύλλη. Αλλά οι ίδιες συνθήκες που παράγουν την χλωροφύλλη, παράγουν και την σολανίνη, μια φυσική τοξίνη που προκαλεί ναυτία και άλλες εντερικές διαταραχές. Σε υπερβολικές ποσότητες, προκαλεί νευρολογικά προβλήματα.
Συσσωρεύεται στις ίδιες περιοχές με την χλωροφύλλη.
Κανονικά, δεν πρέπει να φάμε καθόλου πράσινες πατάτες. Ωστόσο, αν φας λίγες δεν θα πάθεις τίποτα.
Αν τις καθαρίσεις καλά, θα απομακρύνεις το περισσότερο πράσινο μέρος και τη σολανίνη. Αν έχει πρασινίσει όλη η πατάτα, τότε καλό είναι να την πετάξεις.
Μην φας πολλές και κάθε μέρα, καθώς θα προκαλέσεις συσσώρευση της τοξίνης.
Αν οι πατάτες έχουν βγάλει φύτρες, κόψτες και καθάρισέ τες καλά.
Αν θες να τις διατηρήσεις σωστά, αποθήκευσέ τες σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Διαβάστε επίσης: Τόσα χρόνια καθαρίζαμε τις πατάτες με λάθος τρόπο
Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις τις πατάτες σου στο ψυγείο
Ετσι θα φτιάξεις τις πιο κρεμώδεις πατάτες φούρνου -Λιώνουν στο στόμα